Nie można wyświetlić tego widżeta.

Plan rozbudowy sieci mobilnej - diagnostyka Mój Orange

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 291
  • 1059
  • 6

Witajcie bracia w telekomunikacji, 

w apce Mój Orange: więcej->Diagnostyka->Diagnozuj usługę, jest opcja weryfikacji działania sieci pod danym adresem. 

Po weryfikacji negatywnej Max obiecuje dodanie punktu adresowego do planu modernizacji. 

IMG_20250210_074312.jpg

1. Skoro ten plan istnieje, to czemu nie jest publiczny? 

2. Co decyduje o pozycji na liście priorytetów planu? 

3. Czy jednorazowe dodanie adresu do planu załatwia sprawę? Czy trzeba cyklicznie robić diagnozę co parę miesięcy? Jak cyklicznie, to raz z jednego numeru czy ze wszystkich w ramach konta abonenckiego?

3 ODPOW. 3

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14666
  • 60336
  • 745

@ŁysaKaszankaINC  

1 bo nie...to sprawa wewnętrzna operatora i informowanie o tym konkurencji jest ...niepotrzebne 

2 ilość reklamacji na metr kwadratowy, czyli im więcej ludzi wie akarży i większy brak zasięgu, tym szybciej

3 nie tyle ilość z jednego numeru, co z ilości numerów w okolicy zasięgu masztu. 

Generalnie marudzenie przyspiesza proces 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 291
  • 1059
  • 6

1. zielony operator na swoim forum jasno komunikuje plany inwestycyjne. Nie bardzo rozumiem tajemnice przedsiębiorstwa i przewagę konkurencyjną w tym zakresie. Czy jeśli Orange zobaczy, że w Trzemesznie fioletowi postawią BTS z 4 azymutami i pełnym obłożeniem anten, to nagle i Orange będzie chciało tam zainwestować dodatkowo?
2. Chciałem uniknąć zbędnej upierdliwości, ale skoro nie da się inaczej...
3. Czyli jak na jednym koncie abonenckim mam 10 numerów, to muszę z każdego zgłaszać? Mimo, że wszystkie są na jeden PESEL?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14666
  • 60336
  • 745

@ŁysaKaszankaINC  rozmawiałem kiedyś z takim osobnikiem i powiedział: nie ma zgłoszeń, nie ma problemów...