- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Motorola Edge 40 VoWiFi, VoLTE
Czy jest szansa, że Orange doda do wyżej wymienionego telefonu obsługę tych standardów?
Chciałbym na stałe dołączyć do tej sieci, ale mnie trochę odpycha brak tej funkcjonalności..
Telefon wspiera jedno i drugie, u innych operatorów T-Mobile oraz Play dział to świetnie a w Orange to wygląda tak, że gdy dzwonie do kogoś to przełącza mnie na 2G... Jakoś dźwięku rozmów jest trochę łagodnie mówiąc słaba.. jak na dzisiejsze czasy i ówczesne technologie.
Dodatkowo zasięg też u mnie jest nie najlepszy, a VoWiFi jest świetnym rozwiązaniem, gdzie mam dostęp do internetu, przez Wi-Fi w miejscu gdzie mieszkam.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szansa na pewno jest aczkolwiek nie jesteśmy w stanie potwierdzić czy i kiedy niestety.
Telefony_VoLTE_Wificalling.pdf
Co ciekawe Moto Edge 40 neo obsługuje VoLTE i VoWiFi.
Wsparcie VoLTE oraz WiFi Calling dla telefonów Motorola - Nasz Orange - 356979
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To trzymam kciuki, aby w najbliższym czasie to nastąpiło, niestety, ale bardzo odpycha gdy na w miarę jeszcze nowy telefonie nie można korzystać, że takich funkcjonalności, gdzie u innych operatorów nie ma z tym żadnych problemów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@berkley007 jeżeli telefon jest zakupiony z dystrybucji Orange, to takich problemów nie ma. Od razu po uruchomieniu telefonu WiFi Calling i VoLTE działają. Jeżeli telefon z poza dystrybucji Orange, to mogą występować problemy z działaniem usług, nawet jak telefon znajduje się na liście wspieranych urządzeń.
Czasami zdarzają się wyjątki i mimo braku telefonu na liście urządzeń wspieranych, usługi działają. Warto też sprawdzić na infolinii, czy WiFi Calling i VoLTE są włączone na Twoim numerze Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie rozmawiałem z konsultantem na czacie. Zapytał tylko, czy to wersja Edge 40, czy Edge 40 Neo, odpowiedziałem, że wersje bez Neo, czyli ta której nie ma na liście Orange. Dostałem odpowiedź, że niestety nic nie może zrobić a jedynie zgłosić do odpowiedniego działu taką prośbę...
Telefon poza dystrybucji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@berkley007 trzeba więc pewnie trochę poczekać, zanim telefon znajdzie się na liście urządzeń wspieranych. Najlepiej, jak by telefon był z dystrybucji Orange, to usługi od razu działają.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem, mam nadzieję, że dostanie w najbliższym czasie te dwie funkcje, bo trochę to irytujące, aby w miarę nowym jeszcze telefonie móc wykonywać połączenia tylko w siec i 2G..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nadzieja jest... bardzo ważna.
Na poważnie, to trzeba było konsultantowi powiedzieć to co chciał usłyszeć, czyli ze masz model wspierany i z dystrybucji operatora. Wtedy byłaby szansa na włączenie opcji. Nic nie ryzykujesz, a było już pisane na NO że takie triki działają czasami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@berkley007 Orange ma inne wymogi co do działania WiFi Calling oraz VoLTE niż inni operatorzy i dla tego taka sytuacja występuje. U konkurencji działa, w Orange niestety nie i czasami trzeba poczekać na dodanie do urządzeń wspieranych. Mam nadzieję, że zostanie szybko dodany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 No ciekawe, ogólnie mój model nie jest na liście, tylko wersja Neo.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »