- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z wysyłaniem poczty w Outlooku
Nie wydaje mi się żeby na tej umowie w domyślnej konfiguracji jakielolwiek porty wychodzące były blokowane. Owszem, nie da się prosto postawić swojego serwera pocztowego, bo port 25 dla połączeń przychodzących jest zablokowany na dobre, ale wysyłania poczty to nie blokuje.
Zresztą kto jeszcze używa nieszyfrowanej komunikacji z serwerem poczty???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Port 25 jest na światłowodzie domyślnie blokowany dla ruchu wychodzącego. To nadal bardzo popularna konfiguracja.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ostatnio gmail trochę blokuje bardziej niż wcześniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MicMajnapisał(-a)Dziękuję, a możesz uszczegółowić o ustawienia czego dokładnie chodzi? Bo nie wiem czy samego Outlooka , routera Orange czy jeszcze gdzie indziej szukać? Wczoraj wszedlem w apkę Mój Orange ale nie mam tam takiej uslugi jak Bezpieczny Dostęp...
Kolega podał ci link do strony na której dość łopatologicznie jest opisane co zrobić. Jakich jeszcze szczegółów oczekujesz? O apce MO nikt nie pisał, nie jest ona tu pomocna w żadnych stopniu.
Albo zmień konfigurację Outlooka bo ta którą masz nie jest bezpieczna, albo zmień ustawienia zabezpieczeń FunBoxa - zaloguj się do jego panelu konfiguracyjnego i postępuj zgodnie z opisem z podlinkowanych przez @atlas_cudow i @Samotnick stron. Jeśli nie potrafisz, to na pewno w okolicy funkcjonują jakieś firmy informatyczne, poproś profesjonalistę o skonfigurowanie tego. Nie każdy musi przecież umieć samodzielnie wymienić żarówkę, jeśli nie potrafi to wzywa elektryka i nie ma w tym nic niezwykłego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co mi wiadomo to operatorzy nie blokują żadnych portów po których działa poczta. Jeśli użytkownik sam nic tam nie mieszał to poczta powinna działać. Jeśli nie działa to wina jest po stronie klienta poczty, złej konfiguracji, problemów z komputerem itd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I bardzo dobrze że są blokowane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
#Microsoft #Office #365 #Outlook #Exchange #SMTP
https://www.prolateral.com/help/kb/outmail/522-what-ports-does-ms-exchange-use.html
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »