Nie można wyświetlić tego widżeta.

Problem z utratą pakietów.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 6
  • 0

Witam, mam problem z utratą pakietów. Programem posprawdzałem i największą stratę notuję tutaj: ffm-b1-link.ip.twelve99.net

Jakieś rozwiązania? Internet nie jest stabilny, dość częste przerwy, router wymieniony, reklamacje zgłaszane i nic

8 ODPOW. 8

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14215
  • 58434
  • 706

@barcelonafc555Co to jest za usługa i jak wygląda w menu modemu strona z parametrami liniowymi? Błędy, SNR?

• 4
  • 6
  • 0

Orange zwykły internet do 80mb/s z telefonem stacjonarnym. Gdzie mogę to zobaczyć?

• 14215
  • 58434
  • 706

@barcelonafc555Z przeglądarki 192.1687.1.1 login:admin, hasło 8 znaków klucza WPA, w menu zakładka "zaawansowane" i "DSL"-parametry liniowe. Zrób screena

• 4
  • 6
  • 0

Jeśli chodzi o DSL, to to jest wszystko co mi się pokazuje. W zaawansowanych nie ma nic na ten temat, podobnie jak z parametrami liniowymi.

123.png

• 14215
  • 58434
  • 706

@barcelonafc555VDSL dość ładnie "zapięty". Błędy znikome jak na 5 dni synchro. To nie wina linii i chyba nie modemu. Zawsze możesz na początek do fabryki przywrócić modem, to nie boli.

Poproś @-brtk- o analizę i podpowiedź jak sprawdzić trasy wedle utraty pakietów (On wie lepiej)

Powodzenia

• 4
  • 6
  • 0

Router wymieniony kilka dni temu właśnie. Podczas grania mam speed lagi, nie mam pojęcia od czego to zależy. Wydaje mi się, że na wifi też występuje ten problem. Takie po prostu zacięcia na kilka/ kilkanaście sekund 

• 14215
  • 58434
  • 706

@barcelonafc555dla mnie i tak miarodajne są TYLKO testy na kablu, bo wifi jest kapryśne i nieprzewidywalne dla gier

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2431
  • 4115
  • 56

Pobierz program WinMTR i wklej screena z trasa do jakiegoś hosta gdzie masz utraty. Tylko by była widoczna cała trasa. Test po kablu.