- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z catshare, fileshare itp
Hej, właśnie miałem założyc podobny wątek gdy natknąłem się na ten. W orange od miesiąca i dziś pierwszy raz chciałem skorzystać z catshare i ten sam efekt. Czy dostałeś już odpowiedź z serwisu?
Niestety serwisy hostingowe które nadużywane są do rozpowszechniania pirackich treści wydają się być "mało lubiane' przez orange. Testowałem catshare i fileshark a w internecie masa postów tweż o innych. Co prawda starych ale jednak. Czy coś jeszcze jesteśmy w stanie zaradzić w tym temacie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć.
Orange mówią iż nie blokują transferów. Jak napisałem do catshare że występuje niski download to podarowali mi 3 dni za free.
Natomiast uważam iż problemem jest orange. Inny dostawca interentu ( UPC ) nie ma takiego problemu i udostępnia całe swoje łącze do korzystania z tytułowych serwisów.
Tak jak już wcześniej pisałem, w godzinach porannych 7 - 8, transfer jest maksymalny, natomiast poźniej spada diametralnie. Można posłużyć się również serwisem tb7.pl, gdzie download jest wyższy niż korzystanie z bezpośredniego hostingu.
Problem ten myślę iż może posłużyć do skutecznego wypowiedzenia umowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A ja mam następujący problem. korzystając z tych samych serwisów transfer mam ograniczony do 1200 KB/s.
ściągając ten sam plik na innym komputerze w sieci domowej transfer jest na poziomie 9,200KB/s. (próbę wykonano na 3 różnych komputerach)
mam neostradę 80/8 odległość do centrali 300m
czyżby ORANGE blokowało transfer w sieci lokalnej???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
cosiktam napisał(-a):A ja mam następujący problem. korzystając z tych samych serwisów transfer mam ograniczony do 1200 KB/s.
ściągając ten sam plik na innym komputerze w sieci domowej transfer jest na poziomie 9,200KB/s. (próbę wykonano na 3 różnych komputerach)
mam neostradę 80/8 odległość do centrali 300m
czyżby ORANGE blokowało transfer w sieci lokalnej???
@cosiktam A ja tez mam taki sam internet ale idzie bez problemu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
oczywiście że kable.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ORANGE może blokowac transfer danego komputera w sieci? Zmieniałem MAC adres, ip i nadal to samo....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
cosiktam napisał(-a):Czy ORANGE może blokowac transfer danego komputera w sieci? Zmieniałem MAC adres, ip i nadal to samo....
@cosiktam Jaki masz router ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś