- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość internetu korzystając z Wifi 5Ghz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Tylko ciekawi mnie czy zamiast fun boxa 3.0 można dać inny router np. z tp-link i dzięki niemu polepszą się prędkości na telefonie i nie tylko? bo ja mam jeszcze 2 dekodery tv z Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli masz ONT to możesz. Ale z TV będą problemy. Ja na twoim miejscu FB dałbym jako router przewodowy a od niego puścił AP lub inny router. W bardziej rozbudowanych sieciach kilka NATow to normalna sprawa, bo FB nie ma trybu brige:(
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Rozumiem tylko ja mam jeszcze smart wifi box 6 szkoda by mi było z tego zrezygnować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I za niego płacisz co miesiąc? Coś takiego możesz kupić na własność za 100-200 zł i mieć z głowy:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Ja mam już trochę mętlik w głowie co zrobić mam 🙂 każdy pisze co innego ale każdy chce mi pomóc. 🙂 A masz może wykaz telefonów z 5g co obsługują dodatkowo volte i WiFi calling bo ten Huawei co mam to już ma 6 lat i już mi zaczyna nie pasować powoli. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wykazu nie mam, ale Orange udostępnia taką listę. Z tym że nie ma na niej wielu modeli. Praktycznie każdy współczesny telefon wspiera te standardy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbbanapisał(-a)@atlas_cudow Rozumiem tylko ja mam jeszcze smart wifi box 6 szkoda by mi było z tego zrezygnować.
A jesteś pewien że telefon nie jest podłączony po WiFi do tego smart wifi boxa zamiast bezpośrednio do Funboxa kiedy robisz speedtest?
Oficjalna lista telefonów VoLTE/VoWiFi Telefony_VoLTE_Wificalling.pdf
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Ja nie mogę dać routera w inne miejsce niestety mam go obok komputera stacjonarnego. Ja nie mam dużych wymagań jeśli mam 600 mb/s po kablu to chociaż chciałbym żeby na wifi 5ghz było połowę z tego czyli 300 mb/s 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JanuszbbaJak widzisz u mnie FB3 rozpędza się do prawie 400 Mbps ze starym iPhonem. OIDP to potrafi więcej ale nie chciało mi się bawić w walkę o lepszy kanał. Jeżeli masz podpięty SWB po WiFi to sprawdź jak będzie bez niego.