Nie można wyświetlić tego widżeta.

Prędkość internetu korzystając z Wifi 5Ghz

ROZWIĄZANE

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 834
  • 3216
  • 25

Niektóre sprzęty się 'nie lubią', miałem kiedyś dziwny przypadek że za nic nie szło konkretnego telefonu zmusić aby działał z jakimś routerem.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1015
  • 3319
  • 0

@atlas_cudow Tylko ciekawi mnie czy zamiast fun boxa 3.0 można dać inny router np. z tp-link  i dzięki niemu polepszą się prędkości na telefonie i nie tylko? bo ja mam jeszcze 2 dekodery tv  z Orange. 

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 475
  • 1974
  • 11

Jeżeli masz ONT to możesz. Ale z TV będą problemy. Ja na twoim miejscu FB dałbym jako router przewodowy a od niego puścił AP lub inny router. W bardziej rozbudowanych sieciach kilka NATow to normalna sprawa, bo FB nie ma trybu brige:(

• 1015
  • 3319
  • 0

@atlas_cudow  Rozumiem tylko ja mam jeszcze smart wifi box 6 szkoda by mi było z tego zrezygnować. 

• 475
  • 1974
  • 11

I za niego płacisz co miesiąc? Coś takiego możesz kupić na własność za 100-200 zł i mieć z głowy:)

• 1015
  • 3319
  • 0

@atlas_cudow  Ja mam już trochę mętlik w głowie co zrobić mam 🙂 każdy pisze co innego ale każdy chce mi pomóc. 🙂 A masz może wykaz telefonów z 5g co obsługują dodatkowo volte i WiFi calling bo ten Huawei co mam  to już ma 6 lat i już mi zaczyna nie pasować powoli. 🙂 

• 475
  • 1974
  • 11

Wykazu nie mam, ale Orange udostępnia taką listę. Z tym że nie ma na niej wielu modeli. Praktycznie każdy współczesny telefon wspiera te standardy.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1805
  • 7849
  • 66

@Januszbbanapisał(-a)

@atlas_cudow  Rozumiem tylko ja mam jeszcze smart wifi box 6 szkoda by mi było z tego zrezygnować. 

A jesteś pewien że telefon nie jest podłączony po WiFi do tego smart wifi boxa zamiast bezpośrednio do Funboxa kiedy robisz speedtest? 

Oficjalna lista telefonów VoLTE/VoWiFi Telefony_VoLTE_Wificalling.pdf

• 1015
  • 3319
  • 0

@atlas_cudow  Ja nie mogę dać routera w inne miejsce niestety mam go obok komputera stacjonarnego. Ja nie mam dużych wymagań jeśli mam 600 mb/s po kablu to chociaż chciałbym żeby na wifi 5ghz było połowę z tego czyli 300 mb/s 🙂 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2217
  • 10612
  • 89

@JanuszbbaJak widzisz u mnie FB3 rozpędza się do prawie 400 Mbps ze starym iPhonem. OIDP to potrafi więcej ale nie chciało mi się bawić w walkę o lepszy kanał. Jeżeli masz podpięty SWB po WiFi to sprawdź jak będzie bez niego.