- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć 🙂 Mam fun box 3.0 gdy mierze prędkość na smartfonie korzystając z Wifi 5Ghz wynik wynosi 200 mb/s a mam internet 600 mb/s Czy taki wynik jest prawidłowy? mieszkam w bloku i mam 2 pokoje.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu masz szybkości maksymalne WiFi w zależności od obsługiwanych przez urządzenia protokołów. Herce to nie wszystko.
https://pl.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu masz szybkości maksymalne WiFi w zależności od obsługiwanych przez urządzenia protokołów. Herce to nie wszystko.
https://pl.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prędkość internetu korzystając z Wifi 5Ghz
Sprawdź WiFi Analyzerem jaką prędkość masz zestawioną po WiFi oraz czy kanał w paśmie 5GHz w którym jest Twoja sieć nie jest zajęty przez inne rozgłaszane sieci WiFi w pobliżu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tolek sprawdzałem po wszystkich kanałach które są dostępne na 5 ghz i wynik jest ok 200 mb/s tylko te 200 mb/s mam w pokoju gdzie mam fun box w 2 pokoju gdzie mam smart wifi boxa 6 mam ok 130 mb/s
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Te pomiary robisz w jakimś celu? Jaką dokładność masz? Liczba pomiarów, odchylenie standardowe? Jak z precyzją lokalizacji? Plus minus ile centymetrów?
Jaki masz model telefonu, według jego charakterystyki jaką maksymalną prędkość WiFi może on osiągnąć?
Masz IPTV? Jeśli tak, to polecam kanał 88.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zainstaluj WiFi Analyzer (open-source) – Aplikacje w Google Play i sprawdź w tym miejscu jaką masz wartość:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Mając 600 mb/s z umowy tyle mam jak mierze na komputerze po kablu i tu jest ok. Tylko interesuje mnie czy po wifi 5ghz prędkość internetu jest prawidłowa czyli między 130 a 200 mb/ s mając te 600 mb/s po kablu mam tel huawei p30 lite.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wg Huawei P30 lite - Full phone specifications ma Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, a więc spokojnie możesz osiągnąć 600Mbps.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zaraz, zaraz, to ty mierzysz to speetestem? PO CO?
Połączenie telefonu z FB3 nie ma się nijak do tego jakie masz łącze internetowe.
W zależności od modelu telefonu, będzie to trochę mniej lub trochę więcej, ale generalnie w takich granicach jak masz. Jak już coś mierzysz to dobrze wiedzieć po co i jak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@toleknapisał(-a)Wg Huawei P30 lite - Full phone specifications ma Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, a więc spokojnie możesz osiągnąć 600Mbps.
Oczywiście w teorii i w warunkach idealnych. Czyli raczej nigdy.
- « Poprzedni
- Następny »