Pomyłka, marketing, czy scam?

ROZWIĄZANE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2152
  • 9427
  • 72

Dostałem takiego maila mimo że już mam światłowód od Orange "Dobra wiadomość. Jesteś już w zasięgu światłowodu GOV57129761. Złóż zamówienie na usługę https://www.orange.pl/pakiety/love lub poczekaj na kontakt doradcy.
Pozdrawiamy, Orange"

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3958
  • 18576
  • 96

@Glutnapisał(-a)

@atlas_cudow  sprawdzałem po innych operatorach i na internet.gov.pl i nic nowego nie widzę. Dostępne prędkości też bez zmian.

O ile dobrze pamiętam sam wspomnienialeś kilka dni temu, że w aplikacji MO pojawiała Ci się opcja zakupu drugiego przyłącza. Zapewne ma to z tym związek. Byłoby bez sensu, gdyby operator zachęcał do zakupu usługi,. którą już Ci sprzedał. Drugie przyłącze to jakby nie patrzeć inna usługa. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 ODPOW. 9

• 3958
  • 18576
  • 96

A to nie ma związku z tym, że pod twoim adresem jest dostępny nowy/ kolejny operator?

• 2152
  • 9427
  • 72

@atlas_cudow  sprawdzałem po innych operatorach i na internet.gov.pl i nic nowego nie widzę. Dostępne prędkości też bez zmian.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 47
  • 437
  • 0

A sam adres nadawcy nic ci nie sugeruje?

• 2152
  • 9427
  • 72

@einsiedler  sugestie, że marketing tym bardziej, że nie długo po mailu dostałem identycznego SMSa. Czyżby, aż tak to było "byle tylko wysłać"  nie ważne, że klient już ma🤔

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16107
  • 66914
  • 864

@Glut  a jak to wygląda ma stronie zasięgu Orange? 

Jeśli bez zmian, to mają nieaktualną bazę danych, lub po prostu masówkę robią tam, gdzie mają rezerwy sieciowe 

• 2152
  • 9427
  • 72

@agat13  na stronie zasięgu Orange bez zmian. Z tą masówką możesz mieć rację.

• 3958
  • 18576
  • 96

@Glutnapisał(-a)

O ile dobrze pamiętam sam wspomnienialeś kilka dni temu, że w aplikacji MO pojawiała Ci się opcja zakupu drugiego przyłącza. Zapewne ma to z tym związek. Byłoby bez sensu, gdyby operator zachęcał do zakupu usługi,. którą już Ci sprzedał. Drugie przyłącze to jakby nie patrzeć inna usługa. 

• 2152
  • 9427
  • 72

@atlas_cudow  i to ma sens, dzięki👍 Swoją drogą to na takie drugie łącze potrzebny jest wolny slot?

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16107
  • 66914
  • 864

@Glut  kolejne, inne wyposażenie na OPP. Każda usługa to inny port