- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podłączenie wsi do centrali
Witam, mieszkam na wsi Brzózki (Zachodniopomorskie), po przez którą idzie linia światłowodu. Jednak miejscowość w obu kierunkach jest oddalona od centrali o 10km, czy istnieją możliwości napisania grupowego wniosku, zebrania podpisów o stworzenie infrastruktury która umożliwi podłączenie do internetu ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A kontaktowałeś się w ogóle z infolinią, żeby sprawdzić czy możesz złożyć zamówienie? Bo może jednak jest opcja instalacji. No a jeżeli nie ma to myślę, że wniosek, tak jak napisał w pierwszym poście pszprega, jak najbardziej. Najlepiej jakby sołtysa zagonić do roboty. Jeżeli będzie odpowiednia ilość osób zainteresowana instalacją usług to i firma pewnie zainteresuje się rozbudową sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oczywiście, dzownię co roku otrzymując tą samą odpowiedź.
Taki wniosek powinien zostać złozony w salonie czy przesłany na email ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Van_Zan napisał(-a):Witam, mieszkam na wsi Brzózki (Zachodniopomorskie),
Wg danych statystycznych Brzózki mają 160 mieszkańców czyli ~40-50 domów. To jest ilość do "zagospodarowania" 😄 przez Orange...
Tak jak już pisali koledzy: Zebrać podpisy wszystkich mieszkańców i z pismem przewodnim wysłać do Orange.
A najlepiej do tego dołączyć zlecenia z każdego domu na zainstalowanie internetu... 😄
Ja wiem że to trochę papierzysków ale to są argumenty...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pismo najlepiej na adres korespondencyjny proponuję wysłać, czyli ul Jagiellońska 34; 96-100 Skierniewice (polecony ze zwrotnym potwierdzeniem). I myślę, że nie zaszkodzi napisać, że osoby wskazane w piśmie deklarują zawarcie umowy po realizacji rozbudowy sieci.