- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pobieranie ledwo 150 Mb/s a wysyłanie 600 Mb/s
@Piotrek101napisał(-a)
...
kiedy będę mógł korzystać z tych 2 Gb
...
Odpowiedź na to pytanie jest banalnie prosta. Z tych 2Gb będziesz mógł korzystać wtedy, kiedy będziesz tego potrzebował. Na przykład możesz na dwóch komputerach z kartami 1Gbps do rutera podłączonych kablami, jednocześnie sciągać pliki z pełną szybkością. Albo możesz na nich obu odpalić speedtest, suma pomiarów da wyniki nominalne z umowy. To samo sumowanie dotyczy sytuacji, w której z zasobów internetu będzie jednocześnie chciało skorzystać jeszcze więcej urządzań. Pojedyncze urządzenie w praktyce nigdy nie potrzebuje tak szybkiego łącza i nie do tego aby na pojedynczym urządzeniu je wysycać jest ono przydatne, tylko do tego aby żadne z urządzeń w LAN nie odczuwało ograniczeń przepustowości wynikającej z wymagań innych podłączonych do LAN urządzeń. To zapewnia komfort korzystania z sieci, ale różnica jest odczuwalna tylko wtedy jeśli suma wymagań często przekracza dotychczasową przepustowość. Jeśli nie przekracza, to wzrostu komfortu nie ma, jest tylko wyższy rachunek.
Jeśli nie tego oczekiwałeś, to napisz czego właściwie oczekiwałeś podnosząc prędkość.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód 2 Gb/s
Pobierz jakiś duży plik z pewnego serwera że nie ogranicza szybkości i obserwuj zachowanie łącza.
Tutaj masz serwer z plikami do wyboru: https://proof.ovh.net/files/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód 2 Gb/s
@j131napisał(-a).. więc nie licz że kabel domowej roboty zadziała.
Nie no, bez przesady... Bez problemu można zarobić kabel, tak aby działał...:)
Wg mnie, na tym Samsungu, bezpośrednio koło routera powinien bez problemu wykręcić ~700Mbps i więcej na 5Ggz.. Coś tnie te prędkość. Może system SMART?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód 2 Gb/s
@atlas_cudownapisał(-a)
@j131napisał(-a).. więc nie licz że kabel domowej roboty zadziała.
Nie no, bez przesady... Bez problemu można zarobić kabel, tak aby działał...:)
...
Oczywiście że można. Mam tak cały dom okablowany. Co nie znaczy że niedoświadczony klient, bez narzędzi i wprawy powinien na to liczyć. Nie powinien.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód 2 Gb/s
Uśmiech na końcu zdania sugerował, że napisłem to z przymrużeniem oka.
Wracając do wi-fi, wg mnie poczekajmy na info o linkach. Jak je sprawdzić opisałem wcześniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrek101 bez względu na to co masz w sieci LAN i bezprzewodowej, router działa poprawnie i prędkość jest Ok
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam z kolei inne pytanie - jeśli teraz podpisze umowę na światłowód 2Gb i dostanę FB 7, to usługa będzie świadczona jakoś GPON czy XGS-PON?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jarek9008napisał(-a)
Ja mam z kolei inne pytanie - jeśli teraz podpisze umowę na światłowód 2Gb i dostanę FB 7, to usługa będzie świadczona jakoś GPON czy XGS-PON?
GPON do 2.5 Gbps
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za odpowiedź
- « Poprzedni