- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gdzie znajdę wiadomości na temat pasma publicznego na stronie Orange. Gdzie mogę zablokować udostępianie tego pasma na stronie Orange.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FAQ na stronie http://www.orange.pl/kid,4003973565,id,4003973506,info.html
np. pkt. 15: Jak mogę ponownie włączyć udostępnianie pasma publicznego przez modem Livebox, jeśli sam je wyłączyłem?
- Zaloguj się do swojego indywidualnego konta na Mój Orange
- Przechodzisz do strony podsumowania, do usługi Neostrada
- W sekcji „wokół Twojej Oferty” w części ustawienia wybierasz link „pasmo publiczne”
- Wyświetla się modal z opcją włączenia/wyłączenia usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
witek1358 napisał(-a):Posiadając router sagemcom nie mogę się podpiąć pod tą usługę gdyż trzeba mieć albo liveboksa albo funboksa.
Dzięki za pomoc.
Trochę może późno... ale, zdaje się @witek1358 że Ty źle odczytujesz przeznaczenie "pasma publicznego" wg. mnie ono jest dla uprawnionych (zarejestrowanych) użytkowników orange. Np. gdy jestem sobie gdzieś poza domem i chcę skorzystać z darmowego internetu to szukam w telefonie, za pomocą aplikacji "Darmowe Orange" takiego pasma w pobliżu. Ono jest tam, gdzie ktoś kto ma np. neostradę i uruchomi usługę udostępniania... mogę wtedy bez używania transferu (przesyłu w sieci komórkowej) zajrzeć do netu, zdaje się że ma ono prędkość około 1Mb.
Aha, jeśli dobrze pamiętam, warunkiem korzystania z "darmowego orange" jest posiadanie aktywnego udostępniania u siebie.
Natomiast jeżeli Ty masz neo... to u siebie korzystasz z odrębnego pasma - takiego jakie masz w umowie, niezależnie jakiego routera używasz.
Kwestia włączania/wyłączania - zgodnie z tym co pisałem wcześniej - po zalogowaniu na orange.pl jako użytkownik możesz uruchomić albo wyłączyć.
Update:
z tym, że faktyczne udostępnianie pasma publicznego (WiFi) realizowane jest tylko przez urządzenia (routery) Orange.
Tak naprawdę, to trzeba być dość blisko livebox/funboxa .... żeby z tego pasma skorzystać w miarę płynnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FAQ na stronie http://www.orange.pl/kid,4003973565,id,4003973506,info.html
np. pkt. 15: Jak mogę ponownie włączyć udostępnianie pasma publicznego przez modem Livebox, jeśli sam je wyłączyłem?
- Zaloguj się do swojego indywidualnego konta na Mój Orange
- Przechodzisz do strony podsumowania, do usługi Neostrada
- W sekcji „wokół Twojej Oferty” w części ustawienia wybierasz link „pasmo publiczne”
- Wyświetla się modal z opcją włączenia/wyłączenia usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pasmo publiczne.
witek1358 napisał(-a):Czy korzystanie z tego pasma jest bezpieczne ?
Zależ co rozumiesz pod pojęciem "bezpieczne"... Jak dla mnie tak jak każde nie https, czy też nie VPN, albo domena...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pasmo publiczne.
Posiadając router sagemcom nie mogę się podpiąć pod tą usługę gdyż trzeba mieć albo liveboksa albo funboksa.
Dzięki za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
witek1358 napisał(-a):Posiadając router sagemcom nie mogę się podpiąć pod tą usługę gdyż trzeba mieć albo liveboksa albo funboksa.
Dzięki za pomoc.
Trochę może późno... ale, zdaje się @witek1358 że Ty źle odczytujesz przeznaczenie "pasma publicznego" wg. mnie ono jest dla uprawnionych (zarejestrowanych) użytkowników orange. Np. gdy jestem sobie gdzieś poza domem i chcę skorzystać z darmowego internetu to szukam w telefonie, za pomocą aplikacji "Darmowe Orange" takiego pasma w pobliżu. Ono jest tam, gdzie ktoś kto ma np. neostradę i uruchomi usługę udostępniania... mogę wtedy bez używania transferu (przesyłu w sieci komórkowej) zajrzeć do netu, zdaje się że ma ono prędkość około 1Mb.
Aha, jeśli dobrze pamiętam, warunkiem korzystania z "darmowego orange" jest posiadanie aktywnego udostępniania u siebie.
Natomiast jeżeli Ty masz neo... to u siebie korzystasz z odrębnego pasma - takiego jakie masz w umowie, niezależnie jakiego routera używasz.
Kwestia włączania/wyłączania - zgodnie z tym co pisałem wcześniej - po zalogowaniu na orange.pl jako użytkownik możesz uruchomić albo wyłączyć.
Update:
z tym, że faktyczne udostępnianie pasma publicznego (WiFi) realizowane jest tylko przez urządzenia (routery) Orange.
Tak naprawdę, to trzeba być dość blisko livebox/funboxa .... żeby z tego pasma skorzystać w miarę płynnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pasmo publiczne.
A co mam zrobić jak w zakładce "Zmiana ustawień urządzenia" przełączam z "właczone" na "wyłaczone" i nic się nie zmienia? usługa nadal jest włączona. Czy to może zostanie zrealizowane w jakiejś perspektywie czasu, przez operatora sieci na zasadzie przyjęcia zgłoszenia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pasmo publiczne.
Misiek !
Ja to żle ująłem ; ja nie mogę udostępnic tej usługi innym osobom mając sagemcom f@st. Jeśli chodzi o moją umowę o świadczenie przesyłu internetu przez orange to mam tyle ile pisze w umowie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pasmo publiczne.
@gadam masz racje przesłanie nowej konfiguracji na twój sprzęt może trochę potrwać, zwykle następnego dnia usługa jest wyłączona.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »