Nie można wyświetlić tego widżeta.

Orange love mini problem z przedluzeniem umowy

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 7
  • 25
  • 0

Witam 

Z racji ze mi sie umowa na internet swiatlowodowy 600 mb konczyla w orange ,dnia 18 Marca 2025 przedluzylem umowe za pomoca aplikacji moj orange na stronie przechodzac na plan Orange Love mini przenoszac numer z plusa do orange . Wszystko spoko dostalem rabat 10 zl na internet plus mialem do wykorzystania kod z aplikacji na abonament 20zl przez pierwsze 12 miesiecy . Cena wychodzila 80 zl przez pierwsze 12 miescy i od 12 do 24 96 zl . Numer telefonu po kilku dniach sie przeniosl i problem z umowa byl na internet . Przedluzajac online nie moglem zrezygnowac z technika. NIe bylo opcji odznaczenia. W dniu wizyty techniika po rozmowie telefonicznej z technikiem stwierdzil ze nie ma sensu do mnie przyjezdzac . I taka dal informacje orange . Po kilku dniach umowa nie zaaktualizowala sie .Wisiala caly czas ze w realizacji na internet umowa . Dzwoniac na infolinie Pani konsultant potwierdzila ze umowa na internet faktycznie wisi pewnie jakis problem z systemem przedluzajac umowe bo system widzi jako nowy internet. Wiec powiedziala ze to naprawi rezygnujac jakos z umowy na intenet podpisujac nowa . Po rozmowie i akceptacji umowy . Widze z aplikacji ze stracilem wszystkie znizki i w dodatku zrobila osobno abonamnet telefon i internet . Wiec kwotowo wychodzi nie korzystnie 80 zl internet plus pona 50 zl telefon . Czy jest mozliwosc droga reklamacji wrocic do poprzedniej umowy ? 

8 ODPOW. 8

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 576
  • 2180
  • 9

@Tom330  jeśli masz gdzieś na mailu potwierdzenia to zawsze warto spróbować reklamacji.

• 7
  • 25
  • 0

Tak mam potwierdzenie na e mailu umowe .

Tym bardziej ich system tez widzial stara umowe na internet tylko telefon sie pojawil 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 576
  • 2180
  • 9

@Tom330  to jak najbardziej reklamuj. Umowę zawartą online do 14 dni zawsze można zmienić jak by co.

• 7
  • 25
  • 0

ok dzieki za informacje . Bede dzialal w tym kierunku 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32852
  • 39343
  • 1394

A co finalnie zaakceptowałeś? Nie zawsze zniżki są dostępne ponownie

• 7
  • 25
  • 0

No teraz finalnie ona jakos zmienila mi umowe na sam internet tylko to zaaakceptowalem Telefonu nie ruszala . Ale wchodzac na aplikacje widze ze cos za miesiac plan taryfowy sie zmieni od nowego okresu rozliczeniowego. Sa osobne abonamenty

Teraz dzwonilem na infolinie to konsultant mowil ze dziwna sprawa bo jest to wszystko jakos pokrecone 

i sam potwierdzil ze zmienione jest wszystko na osobne abonamenty bez orange love mini i wychodzi totalnie niekorzystnie i nie wie dlaczego tak jest . Wiec zlozylem telefonicznie reklamacje 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7290
  • 29818
  • 235

Należało pozwolić rzeczom się toczyć zgodnie z planem. Albo przejść na bezterminową, albo pozwolić technikowi przyjechać. Wszelkie zmiany "w trakcie zmiany" są za trudne dla SYSTEMU. W dodatku "konsultancji" też potrafią "poprawić".
Teraz zostaje nam tylko trzymać kciuki.

• 7
  • 25
  • 0

No coz trudno mam nadzieje ze sprawe rozpatrza pozytywnie