- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange a Inea Ping
Witam, testuje aktualnie Internet z Inea i Orange, światłowodowy. W tym samym miejscu na tym samym przyłączu w orange miałem mniejszy Ping. Nie jest to jakiś problem, w orange na spped test było 4ms a w inea 10ms. Piszę z ciekawości czy ktoś miał może podobnie, dodam że infrastruktura jest Inea , fiberhost
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange a Inea Ping
Dodam jeszcze że w obydwu przypadkach korzystam ze swojego routera bezpośrednio za ONT. router to Tp-link Er 605
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange a Inea Ping
@Nesco94 operatorzy mają różne trasy do serwera, który pingujesz.
Tylko ostatnia mila jest ta sama co poprzednio. Później się drogi rozchodzą na serwery kazdej z firm..Tak sądzę, bo usługa przecież autoryzowana jest w zupełnie innych miejscach sieci i na innych serwerach, które mają automatycznie inne trasy dla tego samego miejsca pomiaru ping
Tak łopatologicznie...
Poglądowo tylko zerknij:https://forum.mediaswiat.pl/viewtopic.php?t=10957&sid=9e0f859fa7168720e06f886675455800
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange a Inea Ping
@Nesco94 to jest normalne zjawisko i prawidłowe. Nie myślałeś chyba że przy różnych punktach styku z węzłami internetowymi otrzymasz identyczny ping.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange a Inea Ping
Nie identyczny ale myślałem że skoro to ich sieć to będzie tak samo albo lepiej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange a Inea Ping
@Nesco94 tak to nie działa. Każdy operator inaczej kieruje swój ruch. Jedni puszczają przez Frankfurt a inni przez Poznań to i będzie inny ping.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange a Inea Ping
To źle myślałeś. Internet tak nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange a Inea Ping
Ok, nie jest to żaden problem. W grach online mam taki sam ping jak miałem albo czasem lepszy. Tak napisałem że tak powiem z hobby
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange a Inea Ping
No oczywiście że to nie problem. Nie jest też żadnym problemem że o tym napisałeś.
Ping to jest tylko narzędzie, i to nie do końca do tego służyć miało żeby mierzyć wydajność łącza. To przecież tylko pomiar czasu. Zależy od odległości i wydajności ruterów po drodze, od ich priorytetów i od wydajności mazyn na obu końcach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange a Inea Ping
Dodajmy, że pingi po sobie następujące nie muszą być identyczne i zależą od wielu czynników, bo sieć jest dynamiczna