Orange PŚO HFC - IPv4, ONT - pytanie

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3099
  • 14915
  • 141

@j131 Jeździć, obserwować.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 6
  • 21
  • 0

@j131napisał(-a)

@Samotnicknapisał(-a)

@j131napisał(-a)

Najwyraźniej Operator może to zachowanie zmieniać, więc nie należy polegać na założeniu jego niezmienności.

U mnie po staremu, po północy, mimo, że miałem ostatnio przerwę w zasilaniu w środku dnia.

No właśnie, też tak miałem "od zawsze", ale ponieważ zbliża się "termin" (to dziś!) i miałem przy okazji parę innych modyfikacji wymagających wyłączenia wszystkiego wprowadzić, to zainteresowałem się godzinami. No i widzę że ewidentnie do 16 maja było według kalendarza (o trzeciej w nocy, mimo okazjonalnych restartów zdarzających się o innych godzinach), a od 19 maja od wymuszonego resetu jest według stopera i wczesnym wieczorem a nie w nocy: to już (albo dopiero) trzy cykle (30 maja, 10 czerwca i 21 czerwca), zobaczymy co będzie dalej, bo dziś na pewno znowu zmienię godzinę. Będzie pewnie regularny restart sesji wieczorem, po czym koło pierwszej w nocy wymuszę kolejny.

U mnie dzis w nocy nie bylo restartu ani zmiany adresu IP, wiec jak mowiliscie, pierwsza noc restart sie zrobil, ale dzis juz nie. Moze faktycznie jakis update. Zobacze kiedy bedzie nastepny. Pytanie, skad masz logi? W Funboxach nie widze dostepu do zadnych sensownych logow 😕

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3099
  • 14915
  • 141

@Durendalnapisał(-a)
Pytanie, skad masz logi? W Funboxach nie widze dostepu do zadnych sensownych logow

Ja mam logi ze switcha do którego podłączony jest FB (port UP/DOWN). W FB możesz odczytać uptime i czas trwania sesji PPPoE.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9637
  • 39908
  • 330

Nie używam Funboxa i stąd mam logi...😁