- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Darmowe wifi - jak wylaczyć ?
@-wojtek tak jak piszesz, szanse minimalne, ale jakbyś kiedyś był w potrzebie, to da się skorzystać, jak wszyscy to wyłączą to kicha, wtedy pomimo że płacisz za net nigdzie poza domem nie skorzystasz z niego, znam takich co cenią sobie darmowe wi fi od Orange, ale to temat na dłuższą dyskusję, ja spasuję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie do końca chyba rozumiem ideę - jaki interes ma Orange w udostępnianiu tego darmowego wifi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniaknapisał(-a)Nie do końca chyba rozumiem ideę - jaki interes ma Orange w udostępnianiu tego darmowego wifi?
Są darmowe HotSpot wi-fi od Orange to i routery coś w ten deseń tworzą, idea słuszna i oby tak wszyscy Operatorzy mieli, nie zawsze masz zasięg LTE, niekiedy pakiet danych się kończy czy skończył, wtedy to darmowe wi-fi się przydaje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał(-a)
@bluesmanniaknapisał(-a)Nie do końca chyba rozumiem ideę - jaki interes ma Orange w udostępnianiu tego darmowego wifi?
Są darmowe HotSpot wi-fi od Orange to i routery coś w ten deseń tworzą, idea słuszna i oby tak wszyscy Operatorzy mieli, nie zawsze masz zasięg LTE, niekiedy pakiet danych się kończy czy skończył, wtedy to darmowe wi-fi się przydaje.
Potencjalnie mając zasięg tego routera pewnie jesteś w kontakcie z właścicielem wiec możesz poprosić o hasło do jego wifi normalnego.
Ciężko mi sobie wyobrazić sytuację gdzie masz dostęp do Orange Darmowe wifi a nie masz możliwości połączyć się z normalnym wifi…
Po wtóre - przy obecnych wielkosciach pakietów internetu też cieżko mi sobie wyobrazić że "ci brakuje" 😄 (ale znowuż - mnie miesięcznie wychodzi około 100MB więc w mobile vikings w najnizszym pakiecie już mi się skumulowało 100GB i w sumie nie wiem co z tym zrobić 😉 )
Trochę wg potrzeb, ale... mimo wszystko jest jest urządzenie które jest u mnie w domu i fajnie byłoby mieć nad nim jednak kontrolę. To, że teraz wszyskim korporacjom wydaje się, że mogą wszystko (z google na czele) nie znaczy, że to jest OK…
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@-wojtek dziwnie piszesz, jak poza domem jesteś to masz dostęp do swojego routera czy wi-fi? Sąsiad niekoniecznie udostępni ci dane do logowania, wypadek gdzie twój router padnie czy coś innego, jesteś bez netu, jak masz dostęp do darmowego wi-fi to nie jest żle, ale co tam wy wszystko wiecie lepiej, odpuszczam temat, szkoda pisać bo i tak co niektórych nie przekonam do użyteczności darmowego wi-fi, co do LTE to jedni mają nadmiar GB a drudzy nie, niekiedy LTE nie ma w pobliżu, temat rzeka, spierać się nie będę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżu kolczasty - ale usługa działa na zasadzie: "masz włączoną możesz używać u innch - nie masz włączonej nie możesz używać". Dlaczego chcesz wymuszać *NA INNYCH* to co Tobie pasuje?
Ja nie mam potrzeby używania DarmowegoOrangeWiFi więc wyłączam u siebie i nie przyłączam się do programu.
Masz chęć partycypacji zostawiasz włączone i używasz.
Bo tutaj głównie nie rozbija się o (potencjalną) użyteczność tego tylko o niemożność decydowania czy chcesz czy nie.
EOT
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@-wojtekJaki masz problem zadzwonić do BOK o wyłączenie lub napisać na czacie kiedyś zadzwonić bo nie było możliwości wyłączenia przez Mój Orange i nie było żadnego problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak uruchamiania domyślnie = 0 minut poświęconych na wyłączanie
Uruchamiane domyślnie i wyklikanie wyłaczenia = 1minuta stracona na wyłączenie
Obecnie = ~1h: szukanie gdzie wyłączyć na orange.pl, czat mówi że trzeba do BOK, jedna rozmowa z bok okolo 15 minut i "tak wylaczymy" (nie wylaczyli), druga rozmowa okolo 25minut - pierwsyz konsultant gardłujacy się, żę absolutniesięniedawyłączyć (po zapytaniu o punkt regulaminu z którego to wynika spuszcza z tonu i grzecznie przełącza do działu technicznego), w dziale technicznym konsultant szuka w orange.pl i nie może znaleźć, finalnie wyłącza ręcznie.
Ergo - gigantyczna strata czasu i namolne wciskanie przez orange "usługi", którejś ktoś zwyczajnie może sobie nie życzyć. W poprzednim FB wyłączyłem kilkoma kliknięciami - da się? Da...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał(-a)
Darmowe HotSpoty to dobra reklama Orange, natomiast tutaj słabo widzę jakikolwiek logiczny model biznesowy tej idei, a jak wskazuje ten wątek - może być wręcz przeciwnie, jako antyreklama wnerwiająca większość tych, którzy zorientują się w tym temacie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś