- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód - przerwy w internecie, gubione są pakiety.
Chodzi o to żeby panie /panowie którzy monitorują tr forum. Poszły do kierownika i zgłosiły ze jest jeden(moze więcej klientów mających cykliczne przerwy w necie), kierownik forwardnie to do dyrektora. Dyrektor pomyśli w sumie złe....niezadowolony klient i (już informacja zasiana w przestrzeni[sorry ale jestem buddysta. a intencja i informacja kreuje rzeczywistość])
Chodzi o to aby być może wszczęto jakieś testy i procedury wewnętrzne.
złożenie reklamacji będzie ostatecznością jak problemy Sie nasila.
Na upc po starym dobrym koncetryku ani razu nie miałem przerwy.
A tu przyszedł technik cos taśm dłutował(dziwne przy światłowodzie), tu coś nie przechodziło, no to na siłę i może problem leży u mnie na samej końcówce.
Przepraszam, jeżeli pisze w złym wątku. Ale ogrom informacji , który mnie codziennie bombarduje, slowdown, ważne jest puszczenie wspomnianej informacji
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MahakalaPLCiekawe masz wyobrażenie jak działają służby techniczne i jaką ogromną jest sieć światłowodowa w Polsce..."...pójdzie, powie, że jeden klient ma problemy" a wszyscy rzucą wszystko i zaczną sprawdzać który to klient, aby zadowolić,...
No lepsze to niż legenda o smoku wawelskim...i ja bym się nie przyznawał do tego IT....
@Wiktorja bym już na Twoim miejscu leciał szukał kierownika, a nie poprawiał posty...🤣
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sam pracuję w korpo, a że maja problemy to nie ważne, ważne aby na papierze ssie zgadzało i cała firma poczuła przyjemne ciepło zarządu
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MahakalaPL tak jak mogłeś usłyszeć wcześniej to forum samopomocowe, tu użytkownicy usług operatora pomagają sobie wzajemnie, a moderacja czuwa nad działaniem tegoż forum. Tobie trza pisać/składać reklamację u źródła czyli infolinia Orange (czat lub telefon) Drzewo Reklamacje | Orange Polska
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MahakalaPL Jeżeli używasz tylko FunBoxa bez ONT to sprawdź w menu poziom sygnału optycznego dla nadawania i odbierania. Możliwe, że jest tak jak podejrzewasz i technik coś niedokładnie zrobił. Podaj nam te odczytane poziomy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dokładnie o te wartości chodzi. Celowo nie dałem zrzutu ekranu, ponieważ nie wiem jakiego @MahakalaPL ma FB (dodatkowo w starej czy nowej wersji oprogramowania, w przypadku FB6). Mam nadzieję, że się na nas nie obraził i coś jeszcze napisze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
mam wybrane to:
tu mam takie cos:
minusowe decybele to chyba nie dobrze ?
no i wan:
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MahakalaPL Parametry są bardzo dobre, niestety. Jest tam jeszcze w menu diagnostyka usług. Możesz spróbować się tym pobawić ale podejrzewam, że to nic nie da i bez przedstawienia logów i innych twardych dowodów nikt się nad tym nie pochyli. W jaki sposób i do jakich usług obserwujesz te utraty pakietów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
o ale minusowe decybele to jest szum czy co?