- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa umowa - kurier - podpis????
Tak. Kurier musi potwierdzić Twoją tożsamość na podstawie dowodu tożsamości, sprawdza numer PESEL z dowodu tożsamości z tym znajdującym się w umowie.
- Jeśli jesteś już Klientem Orange - na podstawie upoważnienia notarialnego możesz wyznaczyć osobę, której przesyłka zostanie doręczona.
- Jeśli jesteś nowym Klientem - umowę może podpisać tylko osoba wskazana w Umowie (upoważnienie nie jest akceptowane).
No więc na podstawie dowodu nie potwierdzał, bo dowód miałem ze sobą. Jestem już klientem, ale nikogo do niczego nie upoważniałem.
Zaznaczam, że mam pretensje o tę sytuację nie tyle do Orange, co do firmy kurierskiej - natomiast pytam obecnych to specjalistów, czy Orange WIE, jak postępują kurierzy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dane są oczywiście moje (bo przecież umowa jest z góry wydrukowana). Podpis złożył swój (na tyle świadomy to już jest, że cudzym podpisem się podpisywać nie wolno). Czyli albo podał swoje imię i nazwisko (nazwisko takie samo, rzecz prosta), albo samo nazwisko.
W sądzie grafolog załatwiłby sprawę w pięć minut - charakter pisma mojego syna jest nie do podrobienia 😉
Zrozumcie mnie: przecież je nie zamierzam iść do sądu czy robić jakichś numerów. Chodzi mi tylko o to, że kurier zachował się nie w porządku - i że są to zachowania, które są (potencjalnie) niebezpieczne zarówno dla mnie (klienta), jak dla Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janhalb zgadza się nie powinien tak zrobić. Powiedz mi tylko nie jest to przypadkiem jakiś kurier, który Cię dobrze zna i dlatego dał umowę synowi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie. Nie mam pojęcia, jaki to kurier (…bo mnie nie było), ale żadnego z pracujących w okolicy kurierów nie znam na tyle dobrze, żeby takie numery były usprawiedliwione.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrze, zlituj się - ja nie jestem takim ignorantem, na jakiego wyglądam 🙂
Wiem doskonale, że operatorzy nie mają własnych gońców - takie umowy rozwożą "zwykli" kurierzy. Wiem też jednak, że kurier ma określone obowiązki. I że wysłanie za pośrednictwem kuriera umowy do podpisania (czyli przesyłki, którą trzeba rozpakować, podpisać, a potem dostarczyć podpisany egzemplarz do nadawcy…) kosztuje więcej niż przesłanie zwykłej paczki podobnej wielkości. A kurier odpowiada za dostarczenie takiej przesyłki we właściwy sposób etc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Luuuudzie…
Orange pytam o jedną tylko rzecz: czy ZDAJE SOBIE SPRAWĘ, że kurierzy robią takie akcje. Na miejscu osób odpowiedzialnych po stronie Orange zainterweniowałbym w firmie kurierskiej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś