Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę wysłać postu na grupę dyskusyjną

ROZWIĄZANE
pirenej
Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

groups.google.com

j131
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

@Time88 

USENET to historia. Coraz mniej serwerów, coraz więcej alternatyw. Jeśli faktycznie zależy Ci na tym to sprawdź te czytniki i napisz które działają. IMHO z wyłączonym serwerem żaden czytnik sobie nie poradzi.

marder
Poziom 29, Znawca Przestworzy

@j131napisał(-a)

@ IMHO z wyłączonym serwerem żaden czytnik sobie nie poradzi.

hehe dobre.

@Time88 koledzy już Ci napisali. Jeśli serwer jest wyłączony to twój trop z TB czy jakimś czytnikiem jest mylny bo poprostu do grupy która była na tym serwerze już się nie podłączysz.

Time88
Poziom 18, Badacz Przestworzy

@mardernapisał(-a)

@j131napisał(-a)

@ IMHO z wyłączonym serwerem żaden czytnik sobie nie poradzi.

hehe dobre.

@Time88 koledzy już Ci napisali. Jeśli serwer jest wyłączony to twój trop z TB czy jakimś czytnikiem jest mylny bo poprostu do grupy która była na tym serwerze już się nie podłączysz.

Naprawdę ???

Jeśli przyczyną jest tylko zamknięcie serwera, to dlaczego TB już 2-krotnie przepraszało za tę awarię ?

j131
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

@Time88napisał(-a)

...

Jeśli przyczyną jest tylko zamknięcie serwera, to dlaczego TB już 2-krotnie przepraszało za tę awarię ?

Trudno odpowiedzieć konstruktywnie na to pytanie, ale spróbuję mimo wszystko.

Większość jeśli nie wszystkie takie "przeprosiny" są generowanymi automatycznie przez program efektami niepowodzenia. Uzyskanie od klienta szczegółowego raportu z tego co poszło nie tak jest cenne dla twórcy programu, bo pozwala mu poprawić ewentualne błędy, stąd maksymalnie uprzejma i inkluzywna forma takich "przeprosin". Natomiast w tym przypadku, problem niestety nie jest po stronie TB tylko po prostu serwer USENET który miałeś wpisany w konfiguracji TB jako obsługujący protokół NNTP został wyłączony i nie odpowiada na próby nawiązania połączenia z TB. To się nie zmieni, bo tego serwera nikt już nie ma zamiaru uruchomić. Natomiast możesz oczywiście zmienić w TB serwer NNTP i wtedy wszystko powinno zacząć działać - zakładając, że znajdziesz dostępny serwer NNTP i że będzie on miał grupy które Cię interesują.

Time88
Poziom 18, Badacz Przestworzy

@j131 przekonałeś mnie. Zmieniłam autorstwo rozwiązania na Twoje. @pirenej sorry.

Pozdrawiam

pirenej
Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

Wiadomość zawiera hiperłącze

ja odpowiadałem na pytanie o czytnik (a nie listę). W bieżącym stanie usenetu chyba pozostaje tylko https://groups.google.com (dopóki nie wyłączą ).