- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie mogę wysłać postu na grupę dyskusyjną
groups.google.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
USENET to historia. Coraz mniej serwerów, coraz więcej alternatyw. Jeśli faktycznie zależy Ci na tym to sprawdź te czytniki i napisz które działają. IMHO z wyłączonym serwerem żaden czytnik sobie nie poradzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mardernapisał(-a)
@j131napisał(-a)@ IMHO z wyłączonym serwerem żaden czytnik sobie nie poradzi.
hehe dobre.
@Time88 koledzy już Ci napisali. Jeśli serwer jest wyłączony to twój trop z TB czy jakimś czytnikiem jest mylny bo poprostu do grupy która była na tym serwerze już się nie podłączysz.
Naprawdę ??? 🤣
Jeśli przyczyną jest tylko zamknięcie serwera, to dlaczego TB już 2-krotnie przepraszało za tę awarię ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Time88napisał(-a)...
Jeśli przyczyną jest tylko zamknięcie serwera, to dlaczego TB już 2-krotnie przepraszało za tę awarię ?
Trudno odpowiedzieć konstruktywnie na to pytanie, ale spróbuję mimo wszystko.
Większość jeśli nie wszystkie takie "przeprosiny" są generowanymi automatycznie przez program efektami niepowodzenia. Uzyskanie od klienta szczegółowego raportu z tego co poszło nie tak jest cenne dla twórcy programu, bo pozwala mu poprawić ewentualne błędy, stąd maksymalnie uprzejma i inkluzywna forma takich "przeprosin". Natomiast w tym przypadku, problem niestety nie jest po stronie TB tylko po prostu serwer USENET który miałeś wpisany w konfiguracji TB jako obsługujący protokół NNTP został wyłączony i nie odpowiada na próby nawiązania połączenia z TB. To się nie zmieni, bo tego serwera nikt już nie ma zamiaru uruchomić. Natomiast możesz oczywiście zmienić w TB serwer NNTP i wtedy wszystko powinno zacząć działać - zakładając, że znajdziesz dostępny serwer NNTP i że będzie on miał grupy które Cię interesują.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ja odpowiadałem na pytanie o czytnik (a nie listę). W bieżącym stanie usenetu chyba pozostaje tylko https://groups.google.com (dopóki nie wyłączą 😈).
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »