Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Neostrada

Rob
Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy

Neostrada

Wiadomość zawiera obraz

Tak wygląda rozdzielnia wspaniałej Sieci nr.1 czyli Orange internet nie działa 5 dni (24h na naprawę) Automat na infolinii informuje o naprawie termin 31.05.2018 a konsultanci nic nie wiedzą jaka jest awaria.To jest tylko jedno zdjęcie mam ich kilka jak wygląda instalacja  śmiech na sali

IMG_20180417_163337.jpg

9 ODPOW. 9
Anonim
Nie dotyczy

Neostrada

@Rob, ja widzę drugą stronę medalu. Wygląda mi to na bezmyślną dewastację przez niespełna rozumu kogoś, kto chodzi na dwóch nogach i się nudzi. Nie dziwi mnie, że czas naprawy będzie dłuższy. Może to nawet ku przestrodze, tylko co niewinny klient jest winien komuś, kto ma sieczkę w głowie zamiast mózgu.

Rob

Neostrada

Ok zgadzam się ze debili nie brakuje ale moim zdaniem powinno być lepiej zabezpieczone i mniej dostępne

To wisi na wyskości 1m nad ziemią

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Neostrada

Sugerowałbym (o ile jeszcze tego nie zrobiono) zgłosić również dewastację infrastruktury. Zwykle takie zgłoszenia są szybciej realizowane niż zgłoszenia techniczne dotyczące konkretnej usługi.
Rob

Neostrada

Opisałem na Facebooku na ich stronie może ktoś się temu przyjży

Anonim
Nie dotyczy

Neostrada

@Piotrekk85, nie byłbym sobą, gdybym nie wrzucił kąśliwej uwagi. Tumiwisizm jest dosyć powszechny.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Neostrada

Dobrze ale wiesz, niektóre można rozwiązać z poziomu komputera. Do innych trzeba wysłać ludzi w teren. Z tego co mi wiadomo Orange jeszcze nie używa dronów do pracy.

Ponadto samo zgłoszenie to nie wszystko. Nie wiemy gdzie to jest. Może Orange musi załatwiać formalności związane z zajęciem pasa drogowego, dostępu do czyjeś posesji... to wszystko trwa. Poza tym jeśli data jest przesunięta na ponad miesiąc do przodu to chyba ktoś był na miejscu. A jeśli ktoś chce poznać więcej szczegółów, to najlepiej złożyć reklamację z oczekiwaniem takich informacji. Bo zazwyczaj z poziomu tzw. pierwszej linii BOK ich po prostu nie ma.
Highlighted
Anonim
Nie dotyczy

Neostrada

Mnie bawi, a czasami irytuje beztroska młodych. Najpierw wrzucają w YT filmiki przez nich nakręcone, a potem trwa zabawa w kotka i myszkę. Dopiero gdy problem dotyka ich samych, to potrafią "wspiąć się na wyżyny swoich możliwości". Ale to siła wyższa wymaga zapalenia się czerwonej lampki z tyłu głowy.

Janhalb
Poziom 22, Odkrywca Przestworzy

Neostrada

@Anonimnapisał(-a)

(…) Wygląda mi to na bezmyślną dewastację przez niespełna rozumu kogoś, kto chodzi na dwóch nogach i się nudzi. Nie dziwi mnie, że czas naprawy będzie dłuższy.(…)

A ja się dziwię. To właśnie nie jest skomplikowana naprawa albo awaria w miejscu, którego trzeba szukać. Sprawa jest banalnie prosta: rozwalona skrzynka (czy jak się to fachowo nazywa). Nie trzeba szukać. Trzeba przywieźć nową i wymienić (…a potem lepiej zabezpieczyć). Trudno mi sobie wyobrazić,żeby taka operacja trwała dłużej niż kilka godzin. Oczywiście rozumiem, że technicy mają też wiele innych miejsc, więc sprawa może zająć dwa-trzy dni. No, tydzień. Ale półtora miesiąca?!

Anonim
Nie dotyczy

Neostrada

Jest możliwa jeszcze inna opcja, która mi przyszła na myśl. Często bywa tak w różnych innych sytuacjach (to jest Polska właśnie), że przenosząc inwestycję z miejsca na miejsce, o stare się już nie dba. Standardowo, czas bez odszkodowania za brak internetu to 72 godz., więc jeżeli się to wydłuża, należy się odbiorcy(om) odszkodowanie, zwykle przenoszone w ciężar kolejnych faktur. Jeszcze nikt nie wymyślił doskonałego kanału przepływu informacji pomiędzy systemami teleinformatycznymi, stąd może ten chaos dezinformacyjny? Gdybam tylko.