Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Neostrada migracja do wyższej prędkości

Pitervip
Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy

Witam

Mam pakiet: telefon stacjonarny i oraz w pakiecie telewizje z Neostradą do 10 MB/s . Ze względów technicznych nie mogę połączyć usług w Orange Love , gdyż trzeba wtedy trzeba podłączyć telefon stacjonarny pod Funboxa a technicznie w moim domu jest to nie możliwe, więc ta opcja odpada. I tu pojawia się moje pytanie czy mogę zwiększyć prędkość internetu  do 20 mb/s bo szybciej na mojej linii się nie da.  Wiem że były problemy z tym bo nie można tego w systemie zatwierdzić. jest na to jakieś rozwiązanie ?

12 ODPOW. 12
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Skontaktuj się z doradcą na czacie/infolinii/w salonie - tam będzie sprawdzone czy są możliwości na większą prędkość.

Highlighted
Citi2017
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

zwiększyć możesz 20 o ile jest to technicznie możliwe bo zależy jak jesteś  daleko od stacji przesyłowej tp. .a 2 ja miałem 10 mb /s i miałem normalnie telefon podtoczony do livebox 2.0  i to był pakiet fulpack jak zaczynałem fakt pakiet love jest tylko dla światłowodu Emotikon: Szczęśliwy

Pitervip

Co do lini to wiem że jest taka możliwość techniczna , tyle że problem tkwi w tym że nie można zrobić aneksu na wyższą prędkość bo rozmawiałem na infolinii i nie wiem dlaczego tak jest

Citi2017
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

rozumiem że możesz max mieć 20mb/s  powiem tak  nie zmieni ci się prędkość nawet jak ci ja aktywują bo miąłem na miedzianej 20 mb/s i tej różnicy nie było i pewnie masz zniżkę umowę określaną i ona cie blokuje cię do końca trwania umowy   

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Masz tv po sat czy iptv (kablową)?
Pitervip

telewizja satelitarna, wydaje mi sie że coś blokuje możliwość aktywacji , chyba jedynie przejście na orange Love pozwoliło by zwiększyć prędkość tylko mi ta opcja nie odpowiada

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Sat blokuje zwiększenie prędkości neo. Na koniec umowy można spróbować zmigrowac na samą neo, a potem spróbować brać większą prędkość neo + tv po kablu w ramach love. Ale to wszystko obwarowane możliwościami technicznymi których na zaś się nie sprawdzi.
BORAX
Poziom 33, Ekspert Galaktyczny

@Piotrekk85  @Pitervip  Warto wspomnieć, że IPTV (gdy się ogląda, dekoder jest uruchomiony) zabiera około 8 Mbit/s z dostępnego pasma.

Pitervip

Rozumiem, a może jest żeby zrobić z tego pakietu tv i internet, pakiet Orange love ale nie z telefonem komórkowym a nie stacjonarnym, (mam komórkę w Orange) i taka opcja zwiększy prędkość?