- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada do 10 mb. Słaba prędkość.
Ostatnio spadł mi transfer neo z 8 na 4-5 mb. Mimo reklamacji Orange ma wywalone na to. W końcu zgadza się z umową. Czy w takim wypadku można to jakoś reklamować? Jeśli nie da się tego naprawić z ich strony to zostaje mi tylko szukać lepszej oferty. Ktoś miał taki przypadek?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
https://cdn1.imggmi.com/uploads/2019/7/20/5233980b746ea75ffab1f97a7000050c-full.png
To obecne statystyki z routera i speed testów. Nie widziałem aby przez ostatni okres było ponad 5,5 mb. Oczywiście router funbox to taki sam złom jak livebox więc nie mam co się nim zajmować. Gdy miałem 2 mb to w nim pisało że mam 4... Czasami net mi się tnie i bywa że połączenie zerwane. Nie mam zamiaru kolejny raz dzwonić, zgłaszać usterek, tym bardziej że orange staje się coraz bardziej wyzyskujące tworząc płatne linie pomocy technicznej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co do zdjęć - bardziej mi zależało na całych statystykach - ile błędów itd.
Jak szukasz podkładki na to że usługa nie działa prawidłowo, wykonaj pomiary certyfikowane na speedtescie pro.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wcześniej była bezpłatna i nie było to 10 lat temu. Usterki na czacie nie można zgłosić gdy internet przestanie działać. To oczywiste i nie trzeba tu nawet nad tym myśleć.
Poza tym ja tu nie mam zamiaru tracić czasu na statystyki i inne głupoty jeśli dobrze wiem że wina jest po stronie operatora lub jego sprzętu.
Moje pytanie dotyczyło tego czy można to reklamować. A z tego co mi wiadomo to nie można. Dlatego na początku następnego miesiąca prawdopodobnie złożę wypowiedzenie umowy i wybiorę lepszego operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Teraz owszem, mam internet. Wcześniej nieraz nie miałem i musiałem dzwonić. Poza tym kolejnym krokiem w wyzysku były opłaty wprowadzone za płacenie za fakturę. Wcześniej było za darmo teraz za złotówkę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś