- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam wyjątkowo głupie pytanie. Jest gdzieś dostępny aktualny cennik orange związany z neostradą? Chodzi mi o to zwykłe, bez cudawianek. Niestety jestem obecnie skazany na tę usługę. Główna strona orange ma co prawda zakładkę "internet domowy" ale tam znają tylko jedno słowo: światłowód. Światłowód taki, światłowód owaki - tylko ile procent kraju tak naprawdę obejmuje ta usługa? Podejrzewam, że w najlepszym przypadku koło 40%. W salonie orange pracownik otwarcie proponował mi udanie się do konkurencyjnej firmy x]. Niestety ta konkurencja też niezbyt pali się do rozwijania zasięgu swojej usługi.
Także neo. Obecnie mam opcję "do 10 Mb/s", która w praktyce daje mi ok. 17Mb/s, jeśli wierzyć testom prędkości i własnym doświadczeniom. Jest to ok 2MB na ściąganiu plików i ping ok. 21. Dramat. Nie wiem jakim cudem w umowie jest "do 10 Mb/s" skoro mam więcej, ale to jedna z tych rzeczy, która nie ma sensu. Cała moje obecna umowa nie ma sensu. Renegocjowałem ją tydzień temu, a jedyne co się zmieniło, to data końca. Z konkretnej liczby zamieniła się w "czas nieokreślony". Nic to - to załatwię raz dwa. Ale potrzebuję jeszcze cennik, aktualny cennik neostrady, żeby przygotować się do rozmowy z telemarketerami oraz salonem. Nie umiem tego znaleźć na stronie orange, w "moim orange" tego nie widzę, a prześwietlając firmę wyszukiwarką znajduję bardzo podejrzane rzeczy. Kotlet mielony a nie serwis. Chcę wycisnąć więcej ze swojej sieci, kiedy ją zmodernizowałem. Mam nowe złączki, nowy solidny przewód, nowy modem i nic nie wartą prędkość sieci. Help.
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim tu masz czas określony, czas nieokreślony, przedłużenie do wyboru: Załącznik nr 1 do Decyzji nr 157 z dnia 2011-08-23 (binaries.pl)
Załącznik nr 1 do Decyzji nr 157 z dnia 2011-08-23 (binaries.pl)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim tu masz czas określony, czas nieokreślony, przedłużenie do wyboru: Załącznik nr 1 do Decyzji nr 157 z dnia 2011-08-23 (binaries.pl)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada, cennik
@Anonimnapisał(-a)...
Chcę wycisnąć więcej ze swojej sieci, kiedy ją zmodernizowałem. Mam nowe złączki, nowy solidny przewód, nowy modem i nic nie wartą prędkość sieci.
...
I obawiam się, że tak już pozostanie. W kwestii cen oficjalne cenniki mają się średnio do tego co faktycznie jest oferowane. Aktualna polityka marketingowa (w zasadzie tajna) decyduje o aktualnie oferowanych promocjach.
Jeśli chodzi Ci o cenę, to możesz w negocjacjach coś tam uzyskać, ale na jakieś istotne zmiany na lepsze bym nie liczył. Jeśli chodzi Ci o poprawienie szybkości łącza to jest jeszcze gorzej, to zadanie nie tyle karkołomne co kompletnie nierealne. Tylko gdyby jednak jakimś cudem pojawiła się opcja na światłowód to zmieniłoby to postać rzeczy. W przeciwnym razie pozostanie internet mobilny. No chyba że nie ma zasięgu, wtedy skazany jesteś na łącze miedziane (dopóki go całkiem szlag nie trafi).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada, cennik
Dokładnie. Na cuda nie ma co tu liczyć najtaniej to 59,,99 zł (jesczcze 3.99 zł za dzierżawę sprzętu).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada, cennik
@Anonimnapisał(-a)Dzięki!
@Anonim nie ma sprawy, daj znać co się udało zdziałać i jak poszły negocjacje z konsultantami.