- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DEVnapisał(-a)godzina 23.30 nadal bez zmian, w Outlook 2010 "
Zadanie „login@orange.pl - Odbieranie” zgłosiło błąd (0x800CCC1A): „Serwer nie obsługuje określonego typu szyfrowania połączenia. Spróbuj zmienić metodę szyfrowania. Aby uzyskać dodatkową pomoc, skontaktuj się z administratorem serwera poczty lub usługodawcą internetowym.”
Zastanawiam się co było niezrozumiałego w moim poprzednim poście?
Stare protokoły nie są i nie będą wspierane, nie ma na co czekać. Trzeba zaktualizować/zmienić klienta na takiego który wspiera nowsze protokoły.
Oczywiście, serwis świadczący usługę powinien był poinformować o zmianach. Twierdzisz, że tego nie zrobił. Być może masz rację, choć nie ma jak tego sprawdzić. Może, w takim razie, najwyższy czas wykupić skrzynkę pocztową u dostawcy, który lepiej traktuje klienta?
BTW: stare maile ze starego klienta zawsze możesz zarchiwizować i przenieść na nową platformę. Rozumiem że masz niechęć do tej procedury bo to i przyzwyczajenia i kupa roboty, doskonale Cię rozumiem, sam mam tak samo. Ale niestety, w tej sprawie nie ma innego wyjścia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie można pobrać, ani wysłać mail z Outlook 2010
Działa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jackpol działa po aktualizacji do nowszego Outlooka czy ruszyło na 2010? Możesz doprecyzować? Nie mam do 23:30 jak sprawdzić u siebie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Działa na 2010
poczta.orange.pl SSL 995
poczta.orange.pl SSL 465