- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Temat przeniesiony z działu Modemy i routery - moderator Kinga
Cześć !
Ostatni dowiedziałem się że jest planowana rozbudowa światłowodu n moim osiedlu.
Mam w związku stym kilka pytań:
1.Jak przygotować dom do instalacji (nie chce żadnego linku odsyłającego do orange gdzie jest to opisane chce się dowiedzieć jak ty wyglądało u was)
2.Ile zazwyczaj czka się na montera.
3.Jak wygląda montaż światłowodu w domu jednorodzinnym (jak jest doprowadzany kabel swiatlowodowy ze slupa do domu klienta itp)
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Maciejka28 Identycznie jak dla miedzi tzn. przywieszenie kabla samonośnego do elewacji budynku i dalej zejście kablem w dół lub odejście bardziej elastycznym światłowodem od jakiegoś punktu spawu. Nie wiem co jest praktykowane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Montaż światłowodu
Najpierw będzie lokalne ogłoszenie w prasie, w urzędzie gminy lub w innej formie zwyczajowo stosowanej u Was.
Potem będą chodzić ludzie i zbierać zgody na dostęp do posesji, czasem może uzgodnić projekt. Zależy też trochę czy będzie linia napowietrzna czy podziemna.
I na tym etap "wspólny" się kończy. Z uwagi na to, że nexera jest operatorem hurtowym, to kolejnym etapem jest zamówienie usługi u tzw. operatora detalicznego np. Orange. Potem przyjdą do Ciebie dwie ekipy techniczne - najpierw z nexery i podłączą ONT. Potem z Orange i przyniosą "zabawki" od Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Montaż światłowodu
czyli nie szykować żadnej instalacji typu np jakiś peszli w których będzie bieg swiatłowod albo skrzynki teletechnicznej ?
a i jeszcze ile czeka sie zazwyczj na montera i czy ktos opisal juz jak wyglada podlaczenie domku ze slupa w sensie jak ten kabel idzie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Montaż światłowodu
Nie wiem czy na tym forum znajdziesz kogoś kto ma net za pośrednictwem Nexery. Bo na całe Orange to mały procent.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Montaż światłowodu
z tego co mi znjomy wyslal to uniego swiatlowod lezy na podladze wiec wole sie przygotowac i zrobic juz peszel i tą skrzynkę teletechniczną . Właśnie apropo tej skrzynki gdzie najlepiej ja zamontować i załużmy że w tej skrzynce bedzie gnazdko ont a router bedzie gdzie indziej czy takie rozwiazanie jest mozliwe ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Montaż światłowodu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Montaż światłowodu
Cala instalacje w mieszkaniu/domu wykonuje operator. Wiec nie badz nadgorliwy i spokojnie czekaj na instalatorow.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Montaż światłowodu
@BORAX czekamy !!!!
z tego co mi znjomy wyslal to uniego swiatlowod lezy na podladze wiec wole sie przygotowac i zrobic juz peszel i tą skrzynkę teletechniczną . Właśnie apropo tej skrzynki gdzie najlepiej ja zamontować i załużmy że w tej skrzynce bedzie gnazdko ont a router bedzie gdzie indziej czy takie rozwiazanie jest mozliwe ?
- « Poprzedni
- Następny »