- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam już dość..
Witam. Posiadam internet domowy do 10MB. Niestety transfery to jest po prostu żart.. o filmikach na youtoobe mogę zapomnieć.. o graniu przez sieć też. Technicy znają mnie już "dobrze" i jak zgłaszam to resetują DLM-a i prędkość owszem skoczy do 6MB czasem 8MB ale niestety z biegiem czasu prędkość wraca do 260kB/s.
Postanowiłem z tym walczyć, pierwsze co zrobiłem to kupiłem router ASUS DSL-AC68U.. technicy zaproponowali inny kabel bo miałem zwykły telefoniczny odległość od gniazdka to około 16 metrów, zakupiłem skrętkę. Niestety wszystko na nic .. Sąsiad który mieszka ode mnie jakieś 2 KM na starych liniach ma pełne 8MB na łączy .. Zapodam parę screenów:
Aktualne parametry z routera:
Prędkość z speed test:
Tester orange:
Prędkość z prywatnego serwera przez FTP:
Po wizycie techników i zresetowania łącza / DLM
:
Bardzo proszę o pomoc, w styczniu konczy mi się umowa - a jestem już zmęczony, z telefonu zrezygnowałem, TV i neo raczej też zrezygnuje pozostaje internet radiowy K2.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam już dość..
Zwróć też uwagę na jednostki. Bajt (duże B) to 8 bitów (małe b).
Wariant do 10 Mb/s to widełki od 1 do 10.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam już dość..
Ja też nie pomogę na forum to jest niemożliwe. DLM ustawia profil, który sporo przycina prędkość, pytanie dlaczego? Jak wygląda obrazek po resecie DLM-a. DLM za jaki czas przycina stopniowo czy od razu. Przy tym tłumieniu to w teorii powinien być utrzymany rejon 5000 prędkości synchronizacji. Modulacja to adsl2+? Tego nie widać. Jeszcze jak szybko w jakiej ilości pojawiają się błędy. Kupno drogiego routera nic nie pomoże jak gdzieś coś kuleje na linii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam już dość..
Moim zdaniem, pisząc oczywiście mocno ironicznie, powinieneś i tak się cieszyć. Dlaczego? Ponieważ przynajmniej internet ci działa stabilnie. Ja mam tą sama opcję, te same problemu z prędkością, ale dodatkowo resetuje się połączenie co kilka minut. I tak przez co najmniej kilka godzin dziennie. Ta firma to po prostu brak jakichkolwiek słów - świadczą usługi, których... nie świadczą.