- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam światłowód 1 Gbit w Orange od kilku miesięcy, zauważałem, że właściwie nigdy nie da się wyciągnąć z żadnego serwera chociaż 800-900 Mbit prędkości pobierania, nawet gdy pobieram gry ze Steam, czy z dysku Google lub usługi Mega.nz. Zawsze jest max ~500-600 Mbit. Zastanawiałem się czy jest to tylko przypadłość Orange i zapchanych łącz czy faktycznie Ci giganci pokroju Steam, Google, Mega.nz mają takie ograniczenia ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, to Orange ma zapchane styki 🙂 Koniec tematu, bo wałkowany w innych wątkach setki razy 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Maksymalna realna prędkość pobierania
Pobierasz na jednym komputerze, czy kilku, bo może w sprzęcie tkwi ograniczenie, takie łącze 1GB stawia wymagania dość duże dla sprzętu, gro nie wykorzysta tego nigdy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mitar to zależy od tego czy serwer ma pobieranie 1GB/S czy mniej np ty masz 1gb/s neta ale jeśli firma Google np ma 600 mb/s to i tak więcej nie wyciągniesz nisz te 600 i drugi czynnik to że tym więcej osób pobiera z danego serwera tym bardzie obciążony jest nie da się nigdy pobierać z maksymalną szybkością
🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim
Na komputerze z i9 9900k + 32 GB DDR4 3466 MHz + Samsung SSD 970 Evo ( NVME ) + połączenie kablem z Funboxem, to powinno wystarczyć jeśli chodzi o wydajność pobierania czegokolwiek...
Wybacz ale nie uwierzę że jedna z największych firm na świecie ma tylko 600 Mbit 😛 Prędzej Orange ma pozapychane styki.
A temat założyłem bo jeśli tak to ma działać to generalnie nie ma sensu brać 1 Gbita, szczególnie w Orange, skoro jest aż tak pozapychany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mitar to ze Steam czy Google maja pobieranie takie a nie inne wcale nie musi oznaczac, ze na innych stronach, serwisach pobieranie nie bedzie szybsze. Mysle, ze kierowanie sie tym ze masz lacze 1 Gb i nie masz takiego pobierania nie jest miarodajne. Predkosci moga byc rozne w zaleznosci od wielu czynnikow. Raz bedzie szybciej a raz wolniej. A czy jest sens? Na to musisz juz sobie sam odpowiedziec. I takze na pytanie czy u innych dostawcow faktycznie ZAWSZE bedzie pobieranie 1Gb.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mitar podałem ci tylko przykłady i co Google maja do serwerów z których pobierasz to że Google maja szybkie serwery to jedno ale firma z grami np ma inny Sewer wszytko przechodzi przez kilka Sewerów za nim ci na komputer pobierz a to utrata szybkości jest bo prze ileś węzłów przejdzie plik
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, to Orange ma zapchane styki 🙂 Koniec tematu, bo wałkowany w innych wątkach setki razy 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mitarnapisał(-a)@Anonim
Na komputerze z i9 9900k + 32 GB DDR4 3466 MHz + Samsung SSD 970 Evo ( NVME ) + połączenie kablem z Funboxem, to powinno wystarczyć jeśli chodzi o wydajność pobierania czegokolwiek...
Wybacz ale nie uwierzę że jedna z największych firm na świecie ma tylko 600 Mbit 😛 Prędzej Orange ma pozapychane styki.
A temat założyłem bo jeśli tak to ma działać to generalnie nie ma sensu brać 1 Gbita, szczególnie w Orange, skoro jest aż tak pozapychany.
Jeśli taki PC masz to pozostaje ograniczenie na łączu, dobrze że mam tylko 300MB ; )
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
- Następny »