Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jednostronne przełożenie terminu wizyty instalatora

ROZWIĄZANE

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 9
  • 38
  • 0

Dzięki za podzielenie się swoim doświadczeniem. U mnie to nie będzie to, bo sąsiad z parteru ma Orange od lat i u nich sprawa była załatwiona bez problemu  

• 9
  • 38
  • 0

Pewnie wiedzą, ale nie mogą powiedzieć 😉, bo niektórzy klienci by nie zrozumieli. 

Choć uważam, że taki Orange powinien zadzwonić i wyjaśnić sprawę. Wyszło bardzo niefajnie. Dzięki za pomoc 🍻

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 24
  • 113
  • 0

@Pmag U Ciebie to faktycznie tak jak napisane wyżej, kwestia wyboru łącza 8GB, inna sprawa, że Orange powinno informować, że w takim przypadku instalacja może się przeciągać albo od razu podawać termin instalacji z odpowiednim zapasem, klient miałby pełną wiedzę i mógł wybrać to co dla niego lepsze.

EDIT: W sumie to cieszę się, że przed instalacją u mnie poczytałem forum i zdecydowałem się na bezpieczną opcję 600MB/sek. żeby mieć pewność instalacji z ONT. W przyszłości planuję zmienić na 1GB, a prędkości wyższe to odpuszczam, dopóki nie będzie trybu bridge w FB albo ONT z szybszym portem LAN (czyli spokój na lata 😉 ).

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2826
  • 10490
  • 56

@Pmag a dlaczego twierdzisz że nie trzeba wiercić? MSNka jest na ścianie klatki schodowej ale żadnego wpustu do Ciebie nie widać. 

Co do terminu to monter powinien telefonicznie Cię prędzej uprzedzić że termin się przesunie a nie jakiś SMS w ostatniej chwili. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7049
  • 28925
  • 230

@Pmag 

Nic odkrywczego nie napiszę, oczywiście że masz całkowitą rację co do tego że Orange powinien Cię informować rzetelnie i bezzwłocznie o sytuacji. To jest niestety pięta achillesowa  - gdzieś w trójkącie Orange-klient-podwykonawca ten przepływ informacji często zawodzi.

A co do Twoich planów, to lepiej było założyć że termin nie będzie dotrzymany i nie rozwiązywać umowy z obecnym operatorem do czasu uruchomienia nowego łącza. Ten jeden czy dwa miesiące na zakładkę to koszt który warto zapłacić za spokój ducha i ciągłość usług. Chyba że masz jakiś plan awaryjny (np. znośnie działający internet mobilny).

Powodzenia.

• 9
  • 38
  • 0

Nie trzeba wiercić, bo będą usunięte przewody antenowe. Jak wiadomo światłowód jest cieńszy, czyli bez problemu wejdzie w dziury.

Co do sposobu kontaktu, to dalej jestem w zszokowany.

• 9
  • 38
  • 0

Widzisz, dlatego zrobiłem tydzień widełek i tak wydawało mi się to długo. U mnie na klatce mam 4 dostawców (Orange 8Gb, UPC/Play 5Gb, Netia i Toya 1Gb).  dlatego jak Orange zawiedzie, to zawsze mam ewentualność, fajne te 8Gb, i tylko dlatego daje Orange jeszcze szansę. 

Mam wyjście awaryjne w postaci Orange mobilne, ale wiadomo to taka raczej wegetacja.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2826
  • 10490
  • 56

@Pmag tak powinien przejść tylko pamiętaj że Play podłącza po koncentryku i jak zmienisz zdanie za kilka lat to trzeba będzie ponownie całą instalację ciągnąć. 

• 9
  • 38
  • 0

Play ma również światłowód u mnie w klatce, więc już na pewno nie wrócę do zwykłego kabla.