- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak złożyć reklamację na blokowanie ruchu i usług w Neostradzie?
Dzień dobry,
Próbuję złożyć reklamację na blokowanie ruchu przez Orange - przez 2 miesiące działały mi dobrze usługi typu SIP, WebRTC i na przykład rozmowy głosowe na Telegramie - od ostatniego tygodnia i to jest przyblokowane.
Próbowałem się dogadać z BOK, ale Pan się dość ostro wburzył (trochę nieprofesjonalnie i zupełnie bez potrzeby) i powiedział mi że moja usługa generalnie działa i że takim poziomem detali to on się nie zajmuje. No trudno. Mam iść pisać na forum, gdzie są eksperci do odpowiedzi, więc piszę tutaj 🙂
A więc, jeśli są tutaj jacyś eksperci z Orange - jaka jest procedura reklamacyjna w waszej firmie ? Uprzedzę również supportowy ping pong - sprzęt i ustawienia były testowane na drugim ISP, i u nich całość ruchu działa bezbłędnie.
Pozdrawiam gorąco
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki @Piotrekk85 ale to też juz było próbowane. Login mam bez_ochrony- i jest to samo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wracając jeszcze do pytania z pierwszego wpisu, jeśli chcesz złożyć rezygnację - przygotuj sobie tekst, połącz się na czacie, wklej doradcy i nie dyskutuj więcej - oczekuj wyprowadzenia reklamacji wg Twojej treści. Na koniec poproś o numer sprawy/zgłoszenia.
Obstawiam jednak że to jakiś problem u Ciebie. Korzystam z telegram na Androidzie przez wifi w pracy na internecie Orange i nie mam problemu. A próbowałeś dopisujac lub usuwając ipv6 z loginu neo czy jest różnica?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To nie jest problem tylko u mnie, bo sprawdzaliśmy kolejne neo 2 ulice dalej w mojej okolicy i było podobnie. Ja chcę tylko opartego na danych rozwiązania problemu albo odpowiedzi na to dlaczego tak jest ? 😄
"jeśli chcesz złożyć rezygnację - przygotuj sobie tekst, połącz się na czacie, wklej doradcy i nie dyskutuj więce" - to tak się u was rozwiązuje sprawy ?
"Korzystam z telegram na Androidzie przez wifi w pracy na internecie Orange i nie mam problemu." - z tego co wiem w orange dla firm takie rzeczy nie są stosowane
Całość jest przełączona na ipv4 i jest to samo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś