Jak wygląda sytuacja z uzyskaniem ONT do nowej umowy w 2025 roku

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1488
  • 5943
  • 57

@tapanapisał(-a)

Na obcej infrastrukturze.
Infrastruktura - Polski Światłowód Otwarty

@tapa gdzie jest problem? Na łączach wynajmowanych, tak jak w Twoim przypadku, musisz mieć ONT.

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 19
  • 70
  • 0

No to dla czego konsultant poinformował mnie, że ONT nie ma i nie ma takiej możliwości żebym dostał.

W zamian proponują Funbox 3 i pakiet stałe IP.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15596
  • 64179
  • 825

@tapa  jaką wiedza, taka odpowiedź. My widać wiemy więcej...........

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8682
  • 35107
  • 293

Skoro stałe IP to chyba pytasz o ofertę dla biznesu? Dla klientów indywidualnych nie ma stałych IP.
Nawiasem, skoro nie ufasz naszym odpowiedziom, to przecież nie ma przymusu. Natomiast dopominanie się od nas egzegezy tego co ci konsultanci powiedzieli, jest trochę nie na miejscu - nie siedzimy w ich głowach. A informacje podajemy tu z pierwszej ręki, na podstawie sprawdzonych sytuacji z życia.

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 19
  • 70
  • 0

Ja ufam waszym podpowiedziom, tyko irytuje mnie że ze strony Orange jest taki opór, jeśli się nie dysponuje odpowiednimi informacjami to cię spławią.

Dziękuję za te wszystkie cenne podpowiedzi. Ja zdobyłem od was cenną wiedzę jak podejść do tematu.

Udało mi się znaleźć konsultanta, który wie o co chodzi z ONT.
Może coś z tego będzie.

O wynikach poinformuje kolegów.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3026
  • 15991
  • 80

@tapanapisał(-a)

No to dla czego konsultant poinformował mnie, że ONT nie ma i nie ma takiej możliwości żebym dostał.

W zamian proponują Funbox 3 i pakiet stałe IP.

taka oferta dla klienta biznesowego tylko, więc ONT bez problemu można wynegocjować, jak nie samemu to poprzez opiekuna 😉

Przecież istnieje taki sektor dla klientów biznesowych, gro z tego nie korzysta, jednak to duża zaleta tej oferty.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2594
  • 10063
  • 38

@tapanapisał(-a)

irytuje mnie że ze strony Orange jest taki opór, jeśli się nie dysponuje odpowiednimi informacjami to cię spławią.

spławiają na forum, bo co się mają wysilać, jak tutaj sami entuzjaści przestworzy, za darmo!

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3026
  • 15991
  • 80

Przecież istnieje takie coś jak partner biznesowy, chyba że ktoś uparcie szuka wsparcia tram gdzie nie powinien, wtedy nawet Nasz Orange nie pomoże, 😐

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2997
  • 11193
  • 65

@tapa Może w salonie myśleli że chcesz założyć internet na sieci Orange stąd taka odpowiedź.

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 2
  • 0

Cześć, a ten tekst że ONT nie uciągnie 1Gbps to należy traktować jako bujdę na resorach, czy rzeczywiście może mieć coś na rzeczy? Myślę o światłowodzie 2Gbps i mam już zainstalowany swój system Mesh w mieszkaniu, wraz z serwerem NAS i bardzo mi zależy żeby dostać ONT.