Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak długo muszę czekać na realizację zwrotu Funboxa?

ROZWIĄZANE
Anonim

Nie dotyczy

Witam, zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją i czekam na akceptację ze strony orange od 22.01. Ba już nawet dostałem email z pogróżkami o karze w przypadku braku zwrotu sprzętu.

Ktoś wie jak to popchnąć do przodu?

Screenshot_2025-01-27-15-54-29-415_pl.inpost.inmobile-edit.jpg

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2184
  • 6317
  • 205

Kontak z BOK - podaj nr zamówienia - zakaceptują.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 ODPOW. 13

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14645
  • 60249
  • 742

@Anonim  sprzęt po prostu jeszcze nie dotarł do magazynu, lub nie został zainwentaryzowany jako zwrócony 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2184
  • 6317
  • 205

Kontak z BOK - podaj nr zamówienia - zakaceptują.

Anonim

Nie dotyczy

@agat13 <palmface>

@Arti_Kn_PlNie lubię tych infolinii, spróbuję przez czat na www jeśli mają, a jak nie to się jakoś zbiorę w sobie i zadzwonię. Dzięki!

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 397
  • 1542
  • 6

Jeszcze nie mają zwrotu, a system pewnie z automatu wysłał maila. Wszystko można na spokojnie wyjaśnić przez kontakt z BOK. Nie ważne  przez infolinię, czy czat.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2410
  • 9278
  • 35

jak na spokojnie, to tylko strata czasu, to jak zachować spokój?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14645
  • 60249
  • 742

@Anonim z tego co wiem, to bez potwierdzenia w systemie magazynowym, że zwrot dotarł do adresata ( magazynu) nikt nie odklika zadania. Wiąże się to z procesem i faktem, że konsultant na swoją głowę bierze prawdziwość Twojego stwierdzenia, że wysłałeś..

Kliknięcie zwrotu jest nieodwracalne i nikt na głowę nie weźmie sobie problemu, gdy jakiś śmieszek wyśle cegłę zamiast modemu.

To ustalone zasady i kolejność postępowania. Trzeba czekać, bo to nastąpi, gdyż jeśli wysłałeś dość dawno temu, to sama przesyłka mogła dojść i właśnie się procesuje 

Swoją drogą nawet jeśli przekroczysz te dwa tygodnie na zwrot sprzętu, nic się nie zadzieje. Reklamacyjne wszystko można wyjaśnić nawet po czasie 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2815
  • 10442
  • 54

W Playu czekałem na potwierdzenie że już dostali modem jakieś 3 tygodnie po tym jak kurier im dostarczył. Trzeba cierpliwie czekać.

Anonim

Nie dotyczy

Ludzie jakie wy bzdury piszecie, zwrot czeka na akceptację, abym mógł go w ogóle nadać. Byłem pod paczkomatem i nie mogę nadać, bo Inpost czeka aż Orange klepnie, że ten zwrot jest legitny i Inpost może go obsłużyć.
Także pisanie, że "czekałem na potwierdzenie że już dostali modem" jest tutaj absurdem, w sytuacji gdy ja nie mogę nawet paczki nadać xD
Wystarczy przyglądnąć się zdjęciu które wrzuciłem, jest tam "Numer nadania", w paczkomacie da się wpisać 10 cyfr, a ja tam mam jakieś litery, czego nie idzie nawet wpisać w maszynie. Opcji otworzenia z apki też nie ma, gdyż pisze, że najpierw odbiorca musi zaakceptować zwrot xD
W zasadzie to na podwyżkę zasługuje tylko "Arti_Kn_Pl" 😉

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 1019
  • 4197
  • 19

Zwrot sprzętu można zrobić bezpośrednio w salonie Orange.