Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jaką prędkość światłowodu wybraliście.

Highlighted
Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

@pirenej , też tak mam, ale odpalam WiFi i mam 140 w ofercie do 150Mb/s.

marder
Poziom 29, Znawca Przestworzy

Ja się podniecałem w 2000 roku jako jeden z nielicznych miałem SDI i zawrotną prędkość 115 kb\s. W sumie sam sobie podłączyłem hehe ale jak się przy tym robi to dziwne żeby szewc bez butów chodził. Dziś mam pół giga i już mnie to nie rajcuje. Ale faktycznie jak ktoś dziś mieszka na wiosce i ma 20 mega to mu współczuję.

Szkieletor
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Jestem graczem, gry mają po 200 GB niektóre. Internet jest tani. Well... 

Anonim
Nie dotyczy

@pirenej jakby nie patrzeć motywacja dobra jak każda inna. 

@Szkieletor jakie ilości danych. Mija przygoda z grami zakończyła się lata temu więc tu w temacie kompletnie nie jestem.

W sumie jakby nie patrzeć. Kto bogatemu zabroni. 

Szkieletor

Ano duże są gry. A dyski małe... Trzeba kasować i pobierac na nowo

A ceny? Jeśli masz 20 zł różnicy za abonament.... Rety, to dwie paczki truskawek, wow

Ale np w tel mam 10 GB od nie mogę poweodxiec kogo bo mi kasują post lol

I mi starcza, proponują mi za 5 zł więcej dodatkowe 10 Giga, odmawiam bo i tak 5 nie przekroczę

Anonim
Nie dotyczy

Wiesz ja pracuję w obsłudze klienta. Ile razy słyszałam teksty, że nawet 5 zl to zdzierstwo. Potrafią się pluć nawet o gorsze noty odsetkowej. Więc to napawde pojęcie względne. 

Rzeczywiście symboliczne zużycie na telefonie. Mi też raczej wiele nie schodzi. Mam ofertę z kumulacja GB, na ten moment mam 200 GB. 

Szkieletor

A tak w ogóle na tych kablach jaka może być maksymalna prędkość osiągnięta? 

marder
Poziom 29, Znawca Przestworzy

@Szkieletor do kilkudziesięciu giga ale po przystosowaniu urządzeń spokojnie przeskoczymy na terabity. 

tolek
Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny

Re: Jaką prędkość światłowodu wybraliście.

@pirenejnapisał(-a)
IPTV jest dostarczana multicastem, więc dla wszystkich oglądających ten sam kanał jest przeznaczony jeden strumień tego kanału i tu jest gros optymalizacji.

Kojarzę że ktoś kiedyś w jakimś wątku wspominał/zapytał o to że TV jest przesyłana jak VOD. Może natrafię na to. 

pirenej
Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

Re: Jaką prędkość światłowodu wybraliście.

Ja pisałem, że VOD jest przesyłany w internecie ogólnym, a nie w VLAN 838, jak to się powszechnie głosi (i Funbox podpowiada w zakładce "wsparcie"). Sprawdzone na kursie dzieła posadowienia własnego routera. Ale to w moim przypadku, z dekorerem IWU. Ze starszymi dekoderami może to być inaczej - nie ma jak sprawdzić.