- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox i serwer NAS
foolbox napisał(-a):
Witam, To znowu ja funkbox, musiałem niestety zmienić swe imie bo godziła w uczucia religijne poprawnych politycznie działaczy samego Prezesa Partii.
@Remi Odnosnie ustawień firewalla do końca nie rozumiem co do mnie piszesz. Z pięknego opisu przy ustawieniach jest napisane: "Zapora sieciowa nie filtruje ruchu. Bądź ostrożny, ten poziom jest zarezerwowany dla zaawansowanych użytkowników..." - własne ustawienia są na poziomie Użytkownika, który właśnie mam ustawiony.
Co do futów, fusów i innych fiufiuw, tak naprawdę nie wiem czy mam 3.0 czy 2.0. Aby lśnić wiedzą spytałem wujka google i pokazał mi grafike która była moim funboxe czyli taki czarny stawiany pionowo(prawie pionowo)
To prawda co jest napisane odnośnei firewall. Nie filtruje czyli sam ustawiasz reguły i sam za nie odpowiadasz. To czasami jest lepsze rozwiązanie. Zwroc uwage, ze:
"Jednak nawet w tym trybie, zapora nie będzie zezwalać na połączenia z Internetu, jeśli nie zostanie dodana odpowiednia reguła NAT/PAT."
Generalnie jesli chcesz sensownie zarządzać ruchem przychodzącym to dla mnie jest to jedyna opcja. Później zostaje tylko właściwa konfiguracja NAS i utworzenie reguł na Funbox w ustawieniach NAT/PAT dla poszczegolnych uslug i portow.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox i serwer NAS
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox i serwer NAS
@Remi , pytanie a propos Funbox 3 ... czy przewidziany jest tylko do światłowodu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox i serwer NAS
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox i serwer NAS
@funkbox Sprawdź proszę, czy któryś z powyższych wpisów jest odpowiedzią na Twój temat. Jeżeli tak, oznacz go proszę jako rozwiązanie. Dzięki temu inni użytkownicy będą mogli szybko znaleźć interesującą ich odpowiedź.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »