- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FB 6 - miga górna dioda, zgłosiłem i czekam.
@pawson1napisał(-a)...
tak iż- nie narzekam - a humor sobie reperuję puszczając speed test pomarańczowych : }
{ nie mam jak "lanem" sprawdzać - no chyba że kupię jakiś adapter - ale czy warto ? }
...
Nie warto. Po LAN będzie wolniej choć stabilniej. Dla poprawienia humoru proponuję tabliczkę czekolady albo inną używkę według własnych preferencji. Narzędzia diagnostyczne powinny być używane tylko przy podejrzeniu awarii, a nie dla poprawienia sobie humoru. Oczywiście nikt Ci tego nie zabroni.
PS. "zerwań technicznych" na FTTH nie powinno być tak często. U mnie są raz na dziewięć dni, w późnych godzinach nocnych. Jesteś pewien że u Ciebie ma "zrywać technicznie" codziennie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
cześć
- dzięki za info i za moralne wsparcie
- o "technicznej mikroprzerwie" { na moim łączu } - raz na dobę - usłyszałem w rozmowie z BOK , światło mam od dwóch miechów - może na początku tak robią - nie wiem ?
- no ale w rozmowie z BOK też usłyszałem o "stabilizowaniu" się mojego łącza { światła ! } po przerwie { znaczy po naprawie w terenie } - zamilkłem wtedy , nie odpytywałem dalej w tym temacie gościa by nie być niegrzecznym - no ale śmierdziało na kilometr dyletanctwem - z drugiej strony - bez przesady - nie dzwoniłem by testować rozmówcę - zdrowy rozsądek należy zachować w każdej sytuacji.
- zapytałem { bok } czy "zmiana sesji" da jakąś poprawę - podobno nie ma to żadnego znaczenia.
- sprawdzili { w bok } czy mam ipv6 { ? } - chyba mam { to chyba dobrze , co ? }
- falowanie jakości { mojego } łącza też podobno moze być uzależnione od tego czy kogoś w okolicy podpinają , czy są zajęte obok mnie karty { no chyba żart ? } które moze coś tam zakłócają - itd ....
tak iż w poszukiwaniu dobrego humoru - można wniknąć - w wiele obszarów - w tym w czekoladowe - kto jak woli .
pozdro
pawson1
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawson1 Jeśli chodzi o wpływ na szybkość łącza wraz z podpinaniem kolejnych klientów to oczywiście to prawda. Praw fizyki nie da się oszukać. Jak port na olcie ma przepustowość 2,45 Gb/s a podłączy się 16 klientów to w szczycie prędkość może się wahać w stosunku do tej jaka wynika z umowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mardernapisał(-a)@pawson1 Jeśli chodzi o wpływ na szybkość łącza wraz z podpinaniem kolejnych klientów to oczywiście to prawda. Praw fizyki nie da się oszukać. Jak port na olcie ma przepustowość 2,45 Gb/s a podłączy się 16 klientów to w szczycie prędkość może się wahać w stosunku do tej jaka wynika z umowy.
I dlatego w umowach są pozycje:
a) prędkość maksymalna
b) prędkość minimalna
c) prędkość zwykle dostępna...
- « Poprzedni
- Następny »