Dramat w wykonaniu orange

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 17
  • 42
  • 0

@j131  Jak dobrze napisał Zeusek ten post powstał z bezsilności, równie dobrze nikt mógł na ten post nie odpowiedzieć, nikt nawet nie musiał go widzieć, po prostu chciałem napisać to co myśle na czymś powiązanym z firmą powodującą całe zamieszanie, skoro nie można sie skontaktować z nikim decyzyjnym. Nie chce rad, czy pomocy w odwalaniu roboty na której sam nie moge wykonać, a którą ma obowiązek wykonać mój usługodawca, chyba, że ktoś ma numer do pracownika, który faktycznie ma coś do gadania.

Namiarów nie podaje, bo jaki to ma sens? Musiałbym podać dokładną lokalizacje, a nie nawykłem do podawania swojego adresu po internecie.

Zresztą, słup wymieniał tauron, więc zakładam, że jest jego, jakby go nie wymienili to wtedy bym szukał właściciela tego słupa i do niego miał pretensje, nie do orange, no ale słup od wtorku jest nowy. Kabel puszczali technicy orange, ci sami którzy potem mi wręczyli umowe, więc też chyba można założyć, że są właścicielem tego kabla.

Pewnie, że chodzi o internet, ale do tej firmy już nie mam sił i sobie ją odpuściłem, najpewniej kiedy internet zacznie znowu działać to już nie będzie orange. Na ten moment ciągne hotspota z telefonu z playa, więc nie opieram sie już tylko o łaske jaśnie oświeconego orange, aż zrobią co do nich należy. 

Gdybym dostał termin naprawy 14 dni to niebyłbym zadowolony, ale bym czekał, skoro taki dali termin, ale skoro dali 48 godzin  to chyba mam prawo oczekiwać, że w tym terminie naprawa zostanie wykonana.

A co do cytowanego fragmentu to ciężko mi inaczej opisać inaczej osobe, która ze wszystkich sił próbuje zwalić całą wine na mnie, za to, że nie próbuje na własną ręke robić tego co ma zrobić orange. Patrząc na jego wypowiedzi to ja w ogóle nie powinienem nikomu zawracać gitary, tylko samemu wymienić ten kabel, lub chociaż zadzwonić do pana chińczyka który wyprodukował ten kabel, żeby ich pośpieszył.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4406
  • 22082
  • 104

@bogdex Jak osiągniesz wiek dorosłości i zaczniesz działać w społeczeństwie jako osoba produktywna, to zrozumiesz, że czasem trzeba zrobić coś samemu, a nawet przejąć inicjatywę. Niekiedy wystarczy zdobyć się na mały wysiłek, aby osiągnąć cel.  Człowiek w obliczu korpo widnieje, jako kolejny mail. Z tym, że jeżeli zacznie się przepychanka między Orange a dostawcą infrastruktury to zaczyna to trwać i efektem końcowym jest irytacja klienta...  Ale kiedyś sam dojdziesz do takiego wniosku 🙂 Pozdrawiam 🙂

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2678
  • 10477
  • 38

@bogdexnapisał(-a)chyba, że ktoś ma numer do pracownika, który faktycznie ma coś do gadania.

wiewiórki ćwierkają, że ten kontakt lubi pomagać: [email protected]

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9945
  • 41827
  • 343

@bogdexnapisał(-a)

...

Nie chce rad

...

No to masz problem. Ludzie uwielbiają doradzać. Jeśli cię to irytuje, było nie pisać.

A internetu nikt ci nie podłączy dopóki ten kabel nie będzie naprawiony, mam nadzieję że to rozumiesz.

W kwestii czy będziesz miał internet od Orange czy od innego dostawcy - jest nam to tak doskonale obojętne, że aż nie warto wspominać o tym, że spora część aktywnych uczestników tego forum wcale nie ma internetu od Orange. Wiem, to może być nieco mylące i nie ty pierwszy wpadasz tu ze świętym oburzeniem sądząc że to oburzenie kogoś w Orange wzruszy. Nie wzruszy, nie miej złudzeń - odbiorcy twojego postu pozostają w kwestii dostawcy twoich usług całkowicie indyferentni i Twoje insynuacje to odwrócona projekcja. Nikt tu dla samej zasady nie broni Orange.