- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dramat w wykonaniu orange
@bogdex tutaj narzekasz, a jednocześnie nie chcesz zrobić nic, by sytuację przyśpieszyć tzn. skontaktuj się z właścicielem infrastruktury. Kilka razy też mi kable zerwało, trudny teren, więc nic dziwnego. Zawsze się wyrobili w 14 dni. Takie procedury i nikt nikogo nie zmusza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jak byś dzwonił do hurtowni bo w sklepie obok nie ma danego towaru i żeby tam dowieźli.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale tak jak pisałem wcześniej, mnie jako klienta nie interesują sprawy techniczne orange, mnie interesuje sprawność mojej usługi. Jak mi sie odkurzacz zepsuje to nie szukam w której fabryce w chinach małe rączki sie tym zajmują i nie dzwonie do nich, żeby przyśpieszyć naprawe. Dzwonie do firmy która sprzedała mi ten odkurzacz, bo skoro dają gwarancje na produkt to jest ich odpowiedzialność, żeby go naprawić.
Tutaj narzekam, bo to z orange podpisaną umowe na świadczenie usług, to pracownicy orange deklarują naprawe w określonym czasie i to orange ma to naprawić.
Ja rozumiem, że jak macie po kilka tysięcy komentarzy, to z jakiegoś powodu chcecie tu być i poniekąd bronić tej firmy, no ale jak dostaje od 3 pracowników informacje, że zostanie to naprawione w 48h, to licze, że zostanie to naprawione w tym czasie, a nie, że na własną ręke mam szukać czyj jest słup, czyj jest kabel, jeszcze może z jakiego drewna jest słup i gdzie został wyprodukowany kabel 😄
Jedyne co jako klient chciałem zrobić, to skontaktować sie z kimś powyżej konsultanta z pierwszej linii, ale jak wiecie orange skutecznie to utrudnia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bogdex Skoro nie interesują cię sprawy techniczne, to w jakim celu założyłeś wątek? Szukałeś współczucia? Atencji? Poparcia? No sorry ale trafiłeś na forum Nasz Orange a nie na grupę frustratów na facebooku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Jak już pisałem ze 3 razy to po prostu mój taki żalipost, chciałem po prostu napisać to co myślę, żadnej odpowiedzi, czy ratunku nie oczekiwałem i na nic nie liczyłem, jak zresztą pisałem na początku, za miesiąc już nie będę klientem orange
Jedyne na co trafiłem to na obrońce orange, który na siłe próbuje udowodnić, że bezdyskusyjna wina orange w niedotrzymywaniu terminu naprawy jest tak na prawde moją winą.
To co tu napisałem chętnie bym powiedział komuś z orange kto faktycznie ma coś do powiedzenia, gdyby sie dało z taką osobą skontaktować.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To krok desperacji i bezsilności w biurokratycznej machinie.
Brakuje przedstawiciela Orange który coś realnie może pomóc, tak jest na forum Plus.
Dobrze że zdajesz sobie sprawę że to forum tak faktycznie jest bezużyteczne, a takie same lub podobne odpowiedzi byś uzyskał np. na grupie Facebook.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bogdex Możesz wskazać, najlepiej zrób zrzut ekranu i udostępnij, w którym miejscu ten psychopata broni Orange?
Ja chętnie wskaże posty, w których realnie ktoś chciał Ci pomóc, podając sposób na uderzenie mailem, telefonen lub zwykłym zgłoszeniem online.
Niestety nie przeczytałeś nawet regulaminu i nie dowiedziałeś się, że to forum zwykłych userów. Niestety, nawyki z Facebooka tu nie dzisiają. Tu trzeba umieć wykazać się inicjatywą 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bogdexnapisał(-a)
...
Jedyne na co trafiłem to na obrońce orange
...
Nie no nie przesadzaj. Wiemy że procedury w BOK bywają nie do końca satysfakcjonujące (eufemizm). Wiem też że awarie takie jak ta którą opisujesz zdarzają się niezwykle rzadko i nie są aż tak banalne do naprawienia jak się Tobie wydaje.
To naturalnie nie usprawiedliwia pracowników obsługi którzy obiecali ci coś, czego nie dotrzymano, czyli szybką naprawę.
Jeśli faktycznie liczyłeś tu na empatię i zrozumienie, to na pewno takowe od znacznej liczby czytających Twoje posty masz. Jeśli to cię w jakikolwiek sposób pocieszy (w co wątpię), to ode mnie też masz.
Co do ewentualnych niewczesnych rad, to przypominam tylko co ci się należy, i czego spokojnie możesz się domagać. Po pierwsze od ręki możesz dostać pakiety danych mobilnych w ramach rekompensaty. Pakiety te są za darmo i mają niezwykle długie okresy ważności (IIRC). Jeśli jest tam jaki-taki zasięg GSM to warto skorzystać. Po drugie, ale to już po naprawieniu awarii, należy ci się pełen rabat za okres kiedy usługa nie była świadczona. To powinno się zadziać z automatu, ale lepiej sprawy pilnować - rzecz powinna być rozliczona na kolejnej fakturze.
Na koniec: nie podałeś nawet przybliżonych namiarów więc żadna forumowa "magia" nie miała okazji się zadziać, a szkoda. Nieformalne kontakty czasem pomagają szybciej niż żale i pretensje a postawa asertywna to nie to samo co roszczeniowa, nawet jeśli roszczenia są bezdyskusyjnie słuszne. Bo przecież tobie chyba nie chodzi o to żeby pokazać kto ma rację, tylko żeby mieć internet?