- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pmkpmk żeby rozwiać wątpliwości: karty XGS PON działają wstecznie w kwestii obslugiwanych prędkości usługi.
Przejście przy przedłużaniu umowy z 8 na 2Gb/sek wiąże się z przypisaniem opcji prędkości do loginu, wymianą modemu i zmianami w konfiguracji karty. Nie ma konieczności zmiany wyposażenia na PON i wizyty technika.
Tyle wiem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Downgrade z 8gbps do 2gbps
@agat13 Dzięki za odpowiedź
Jak tylko przyjdzie funbox7 to sprawdzę i napiszę tutaj czy było gładko. Na razie mam już 2gbps na funbox10 przycięte z 8gbps od północy (nadal xgspon według info w panelu FB)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
podobnie jak z powietrza można odbierać długie, średnie, krótkie, ultrakrótkie, FM, DVB-T, DAB to i włókno FTTH przeniesie całkiem szerokie spektrum. Kwestia pozostaje jakie zakończenie co obsłuży, analogicznie do anten, która co złapie z powietrza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak to prawda, doczytałem że gpon i xgspon często współistnieją na tym samym światłowodzie i ich współistnienie może obsłużyć albo port combo albo optyczny pasywny rozdzielacz do dwóch portów. Wszystko może ale nie musi. Logika podpowiada że powinno
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FB7 dotarł, pomrugał led i zalogował się. Wszystko automagicznie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut Widocznie żadnej odpowiedzi OP nie zrozumiał. Bywa i tak 🙂 Na przyszłość musicie pisać prostszym językiem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow @Glut ej bez takich no lol, zrozumialem ale niedowierzalem bo mnie interesowaly technikalia wspolistnienia gpon i xgspon na tym samym "drzewie" swiatlowodu a tego nikt nie chcial poruszyc (OLT, czy demux/mux, czy osobne drzewa)
Dziekuje za pomoc anyway
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pmkpmk Luzik. Nie znam się na tym, więc nie udzielałem się w temacie a i go nie śledziłem. Po prostu zwyczajem jest oznaczenie najbardziej pomocnej odpowiedzi jako rozwiązanie. W mojej opinii taka odpowiedź padła i to wielokrotnie ale uznałeś inaczej 🙂
- « Poprzedni
- Następny »