Nie można wyświetlić tego widżeta.

Do czego realnie można wykorzystać internet Orange 10Gb/s

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 35
  • 0

@RbejKupiłeś już telewizor 16K? Czy masz 4K (gdy stacje Polsat, TVN, TVP nadają w 4x mniejszej ilości pikseli 1080p)?

Nie bojkotuję 10 Gb/s, ale serwery są zbyt wolne (i będą latami). Ostatnio z Xbox Live szło 40-50 Mb/s w szczycie więc przerwałem i ściągnąłem poza szczytem. Gra 100 GB ściąga mi się ok. 45 min (na łączu 300, na 1 Gb/s to nadal zbyt wolne 14 minut i rzadko realne, 14 czy 45 nie ma sensu czekać tylko się włącza robiąc co innego w domu), 10 Gb/s to poniżej 1,5 minuty - to istotna różnica, że będzie warto poczekać przed ekranem.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2332
  • 8877
  • 33

no przecież można do znudzenia powtarzać, że usługa ma służyć wielu urządzeniom korzystającym z dostępu jednocześnie, a nie jednemu userowi pobierającemu pliczek w kilka sekund.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 138
  • 481
  • 3

Chopie, no ale czasem np trzeba kupić 10Gbps żeby mieć upload 1Gbps zamiast 300 czy 600. A to już robi realną różnicę przy backupach online np na dysk podłączony do routera u rodziców czy kumpla.

Poza tym, to Ci kupujący te 10Gbps zapewniają napęd i fundusze na to, by za x lat każdy miał 10Gbps gdy to już będzie niezbędne.

Nawet jeśli to drogie (a nie jest), to ich stać i mają taką fanaberię bo należą do tych 5% early adopterów.

Bez tego, dalej mielibysmy łącza 10Mbps/10Mbps bo więcej dla Teamsa, FullHD Youtube nie potrzeba.

BTW: jeden stream 4k HDR HFR na Youtube który ma znaczną kompresję to 85 Mbps, a 8k to już do 300Mbps. W wyszej jakości to już więcej. A telewizory 8K to już rzeczywistość ze średnio-wyższej półki.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2332
  • 8877
  • 33

Chłopie, masz rację, to też jest uzasadnienie i do tego "realnie można wykorzystać internet Orange 10Gb/s". I co ciekawe, na speedtestach upload najczęściej dochodzi do max.

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 421
  • 1346
  • 11

@the_woocash z tymi telewizorami 8K to żeś nieźle odleciał

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 138
  • 481
  • 3

Czemu?

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 10
  • 0

Dają takie prędkości, a później właśnie każdy oczekuje,że właśnie komputery i co mnie śmieszy telewizory będą ściągać dane z taką prędkością! Nawet nie wiecie jak ludzie potrafią być oburzeni, że telewizor nie wyciąga 3Gb/s z umowy.