- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Do czego realnie można wykorzystać internet Orange 10Gb/s
Cześć
Takie luźne pytanie do czego można wykorzystać obecnie internet Orange 10Gb/s poza bawieniem się speedtestem?
Czy poza speedtestem nie ma problemu by osiągnąć pełną prędkość albo prawie pełną w steamie czy epic games czy innych stronach gdzie możemy pobierać większe pliki?
Jak to w rzeczywistości wygląda na obecną chwilę?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
NIe umiem odpowiedzieć na to pytanie - nie jestem też graczem, więc o tym się nie będę wypowiadał - ale powiem tak:
Mam obecnie światłowód 600 Mb i nie bardzo wyobrażam sobie, do czego byłby mi potrzebny szybszy. Serio: już przy 600 widzę, że większość stron i tak nie ładuje się szybciej niż kiedyś - bo ich serwery nie są dostatecznie szybkie. Czy miałbym 1 Gb, czy 10 Gb - nie sądzę, abym w praktyce zauważył różnicę.
Powiem więcej – w czasach pandemii miałem jeszcze 300 Mb i też wystarczało po kokardę. Ja w ogóle pracuję w domu, więc siedzę w sieci na okrągło. Troje dzieci - dwójka wtedy jeszcze w szkołach (1 gimnazjum, 1 liceum) + najstarszy już na studiach. Wszyscy troje na zdalnych lekcjach i zajęciach - czyli łącznie 4 komputery podpięte do sieci, z czego 3 na nieustannym videocallu (Teamsy etc.) plus mój z nieustannym szperaniem po sieci w poszukiwaniu potrzebnych informacji. Jak któreś z dzieci akurat miało przerwę - to jeszcze chodził YouTube, Netflix i tak dalej. Nigdy nie zauważyłem, żeby te 300 Mb to było za mało…
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ta usługa nie jest przeznaczona do zaspokojenia potrzeb jednego urządzenia, tylko dla większych sieci lokalnych, złożonych z wielu, wielu, wielu urządzeń. To nawet w materiałach prasowych było napisane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange nie oferuje internetu 10 Gb/s 😉