- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Da się zwiekszyć upload?
Witam. Mam internet do 10Mb/s.
Obecnie prędkosć wynosi od 3.50Mb/s do 5.50Mb/s to juz zalezy, sam nie wiem od czego.
Upload jest w granicach 0.7Mb/s.
Da się jakoś go zwiększyć? Mozna zadzwonic do dostawcy żebym chociaż 1Mb/s miał?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Da się zwiekszyć upload?
Ew. jeśli łącze u Ciebie pozwala, to zwiększając Download, to upload pójdzie w górę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Da się zwiekszyć upload?
Tak. Mam neostrade i mam łącze asymetryczne, jednak istniała by możliwośc zwiększenia samego uploadu?
Zwiększenie download nie ma mowy, max na lini 10Mb/s i taka jest wzięta umowa.
Sam nie wiem co robic,
dodatkowo troszeczke irytujące jest zmienianie się downloadu nie zależne raczej odemnie. W jeden dzien mam ponad 5Mb/s które sie utrzymuje kilka dni potem jest 4.50Mb/s a czasami nawet 3.60Mb/s sie pojawi i znów idzie w góre. I to nie że jest noc i tak dalej, tylko to trwa przez cały dzień, a zmiana następuje po godzinie 00:00 (router traci połączenie z siecią i potem sie znów łączy). Sam nie wiem oc mam robić, boje sie ze jak zadzwonie na infolinie przyślą mi techników i skończy sie na tym ze zostawią mi 3.50Mb/s albo mniej 😕 Jestem po wymianie routera gdzie z 5Mb/s schodziło na 1.5Mb/s. 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Da się zwiekszyć upload?
Nie masz gwarantowanej prędkości. Masz wariant między 1 a 10.
Ew. po zalogowaniu na Mój Orange możesz wykonać test łączna i/lub przekazać zgłoszenie uszkodzenia do techników.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Da się zwiekszyć upload?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Da się zwiekszyć upload?
Nie.
ADSL2+ w wariancie świadczonym przez orange ma max 1Mbps uploadu. Jest to ograniczenie techniczne.
https://en.wikipedia.org/wiki/G.992.5
Chcesz wiecej, musisz przejsc na VDSL2, czyli >20Mbps. Jeśli nie ma u Ciebie takiej możliwości, to niestety nic nie zrobisz. Zmień ISP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Da się zwiekszyć upload?
witaj,
dowiedziałem się, że prędkość zależy od jakości łącza (kabla) przeprowadzonego do twojego domu. W umowie jest napisane, że świadczony jest internet o prędkośći:
[do] 10mb/s dla DOWNLOAD
i
[do] 1mb/s dla UPLOAD
pytając się czy jest możliwość zwiększenia prędkości uploadu otrzymałem odpowiedź, ze nie ma takiej możliwośći. Na umowie piszę do 1mb/s (czyli prędkość uploadu może maksymalnie wynieść 1mb/s) i nie da sie jej zwiększyć.
Jedyna możliwość zwiększenia uploadu to przejscie na większą oferte, mianowicie 80mb/s (v-dsl).
Dowiedziałem się również, że orange systematycznie buduje sieci światlowodowe (także na małozaludnionych wśiach). Więc jest duża szansa, że i u ciebie ją zbudują 🙂
Pozdrawiam serdecznie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś