Nie można wyświetlić tego widżeta.

Czy operator może zmuszać do używania tylko swojego routera?

ROZWIĄZANE

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14799
  • 60778
  • 749

@MrPepka  według mnie patrzysz na sprawę tylko z jednego punktu widzenia. Swojego...

Znam operatora od lat i wierz mi...do niczego go nie zmienisz, choćbyś nie wiem jak walczył...to usługa komercyjna i to operator stanowi o jej ramach. 

Powtarzam jak mantrę, że nie ma przymusu kupować usługi od Orange. 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 34
  • 86
  • 0

@agat13napisał(-a)

@MrPepka  według mnie patrzysz na sprawę tylko z jednego punktu widzenia. Swojego...

Znam operatora od lat i wierz mi...do niczego go nie zmienisz, choćbyś nie wiem jak walczył...to usługa komercyjna i to operator stanowi o jej ramach. 

Powtarzam jak mantrę, że nie ma przymusu kupować usługi od Orange. 

No ja jako klient (czy obecny czy przyszły) nie będę na to patrzył z punktu widzenia operatora bo to operator mi usługę sprzedaje i łaski nie robi 😉
Powiem tak. Kiedyś o bankach też mówiono, że są nie do ruszenia, ale pojawiło się TSUE które złamało ich monopol, a te ich umowy były warte papieru toaletowego bo nie zapewniały równowagi i uczciwości pomiędzy stronami. Inny przykład Biedronka która została ukarana przez UOKiK kiedy nie dało się z niektórych rabatów korzystać, a wpłynęło w tej sprawie jedynie... 7 zgłoszeń

Co do ostatniego argumentu to ręce mi opadają. To, że nie ma przymusu kupowania usług od Orange nie znaczy, że Orange ma łamać prawo oferując swoje usługi. Tak samo nie ma obowiązku kupowania w sklepach sieci Biedronka, ale UOKiK zajęło się nieistniejącymi promocjami więc nie róbmy z siebie jakichś niewolników firm

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 479
  • 1838
  • 7

@MrPepka, ale nikt Ci nie każe korzystać. Warunki umów są jasne jak komuś nie pasuje to nie kupuje i tyle. 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 104
  • 321
  • 3

@Glut 

On tego nigdy nie zrozumie.....Na forum UPC też nie rozumiał.

• 34
  • 86
  • 0

@Glutnapisał(-a)

@MrPepka, ale nikt Ci nie każe korzystać. Warunki umów są jasne jak komuś nie pasuje to nie kupuje i tyle. 

No i co z tego??? Warunki umów mają być zgodne z prawem, jak nie są to są nieważne niezależnie czy ktoś kogoś zmusza do ich podpisania czy nie. Wy prezentujecie jakąś mentalność niewolnika, jak firma Wam oferuje usługi to należy natychmiast je brać i o nic nie pytać i jeszcze firmę całować po stopach. oczekuję od firmy czegoś więcej, a nie łaski, że mi w ogóle internet dostarczają

A Ty @Rbej Jak chcesz mieć prawo głosu to dawaj screeny, że gadałem głupoty na forum UPC

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1250
  • 5088
  • 26

A Ty @Rbej Jak chcesz mieć prawo głosu to dawaj screeny, że gadałem głupoty na forum UPC

@MrPepka Obawiam się, że nie Ty decydujesz o tym, kto ma prawo głosu. Interpretujesz rozporządzenia jak chcesz i widzisz tylko swój punkt widzenia. Nie do końca rozumiem, dlaczego na siłę chcesz nas przekonać do swoich racji? Co to zmieni, jeżeli przyznamy Ci rację? Sam używam ONT + swój router. Nie wyobrażam sobie innego zestawu. Dla mnie Orange jest mega. Dało mi usługę taką, jakiej oczekuje, czyli ONT w opcji do 1Gb. Ale nawet gdybym nie miałbym ONT, to też wybrałbym Orange.

• 34
  • 86
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

@MrPepka Obawiam się, że nie Ty decydujesz o tym, kto ma prawo głosu. Interpretujesz rozporządzenia jak chcesz i widzisz tylko swój punkt widzenia. Nie do końca rozumiem, dlaczego na siłę chcesz nas przekonać do swoich racji? Co to zmieni, jeżeli przyznamy Ci rację? Sam używam ONT + swój router. Nie wyobrażam sobie innego zestawu. Dla mnie Orange jest mega. Dało mi usługę taką, jakiej oczekuje, czyli ONT w opcji do 1Gb. Ale nawet gdybym nie miałbym ONT, to też wybrałbym Orange.

Chwila moment. Jesteśmy na forum dyskusyjnym tak? Czyli można wyrażać tu swoje opinie i podyskutować z innymi czy się mylę? Czyj punkt widzenia mam jeszcze widzieć? Operatora? Po co? Operator zawsze będzie patrzył na swoje interesy, a interesy operatora są zawsze sprzeczne z interesami klienta więc to bez sensu abym jako klient patrzył na to co sądzi operator. Ja nikogo do swoich racji nie przekonuję, chcecie to miejcie swoje zdanie tylko jak już próbujecie mnie zakrzyczeć i twierdzić, że nie mam racji to przygotujcie jakieś solidne argumenty, a nie niewolnicze powtarzanie "nie ma obowiązku podpisywania umowy z Orange, jak się nie podoba to nie podpisuj" bo dla mnie to brzmi jak "zamknij mordę, bierz co dają i spadaj". Mamy XXI wiek i 2025 rok, internet nie służy już tylko do przeglądania fejsa i tiktoczka, sporo osób posiada kamery IP do monitoringu, SmartHome, niektórzy mają serwery NAS, niektórzy grają w gry online, niektórzy łączą się z domu z firmowym VPN i w wielu takich przypadkach router od dostawcy coraz bardziej przestaje wystarczać (no chyba, że lubicie przez chmury P2P się łączyć to spoko) więc pora aby Orange dało oficjalnie możliwość instalacji osobnego ONT również na swojej sieci albo niech umożliwią przełączanie FB6/FB10 w tryb bridge. Tyle i tylko tyle wystarczy, druga opcja wydaje się być wręcz najprostsza w implementacji bo to tylko zmiana firmware

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1250
  • 5088
  • 26

Ja odpadam z tej dyskusji. Chcesz zmienić świat? Idź do TSUE, lub innej instancji.  I na tym zakończę wypowiedź,  wyłącznie przez szacunek do drugiego człowieka.

• 34
  • 86
  • 0

No i to już jest jakaś myśl, thx xD

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14799
  • 60778
  • 749

Ja bym zaryzykował info do prezydenta jednego z krajow Ameryki Północnej... 

Ten to wszystko może.....