Nie można wyświetlić tego widżeta.

Czy operator może zmuszać do używania tylko swojego routera?

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 107
  • 331
  • 3

I jeszcze pretensje do Orange że coś nie działa, pomimo że winny jest sprzęt za Funboxem.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2434
  • 9362
  • 36

ktoś, kto stawia coś własnego, z reguły wie, o co mieć pretensje

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 40
  • 102
  • 0

Nowa prędkość światłowodu - 2 Gb/s

@atlas_cudownapisał(-a)

Technicznie to dla Orange żaden problem zrobić 1 port w brige. Ale stawiam 100 zł, że operator tego nie zrobi. A dlaczego? Bo to dodatkowy przychód dla operatora, z którego musiałby zrezygnować.  To że się tego domaga kilkadziesiąt osób z forum, z finansowego punktu widzenia to bez znaczenia. Firmy płacą za briga i pakiet IP, i coś tam jeszcze. Wtedy kasa się zgadza...

Skoro kilkadziesiąt osób z forum nie ma znaczenia to stanowisko urzędu w tej sprawie będzie miało dla operatora znaczenie (jeżeli oczywiście będzie korzystne dla klientów)

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1272
  • 5163
  • 26

@MrPepka Prywatnie naprawdę trzymam kciuki, aby tryb brige był dostępny. Nawet podpiszę petycję w tej sprawie... Niestety jestem realistą i wiem, że moje 100zl jest bezpieczne ;). 

• 40
  • 102
  • 0

UPC długo blokowało bridge w routerach TC7200, TWG870, ale potem poszli po rozum do głowy i w nowych routerach odblokowali bridge (bo i tak sporo klientów podpisywało umowy jedynie z czystymi modemami Cisco) więc jak się umie walczyć o swoje to można osiągnąć cel. Prawo dzisiaj już stoi po stronie klientów dlatego należy je egzekwować od operatora i domagać się bridge w FB10 skoro się należy

• 1272
  • 5163
  • 26

O ile mnie pamięć nie myli, tu UPC nie daje publicznego IP 😉

• 40
  • 102
  • 0

No to pamięć Cię myli bo UPC jak najbardziej dawało publiczne IP w standardzie. Sam w UPC mam właśnie publiczne IP 😛

• 1272
  • 5163
  • 26

@MrPepka @  oki. Dobrze wiedzieć:)