Nie można wyświetlić tego widżeta.

Czy można sprawdzić historię przeglądania internetu - orange internet domowy LTE

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 26
  • 0

Czy można sprawdzić historię przeglądania internetu - orange internet domowy LTE

Dobry wieczór, mam pytanie dotyczące prywatności czy orange udostępnia informację o historii używania internetu (dokładnie jakie strony były odwiedzane, itp) w mój orange bądź na infolinii właścicielowi usług? A jeśli tak to jak uzyskać dostęp do tego loga czy jak to się nazywa  (Pytam ponieważ chcę wiedzieć czy używać VPNa aby właściciel usług orange (osoba z którą orange podpisywał umowę) (wiem dziwne pytanie ale nie ważne)

*Temat przeniosłem z działu "Internet domowy" - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 351
  • 1389
  • 6

@If7  udostępnia prokuraturze i policji, użytkownikowi nie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 351
  • 1389
  • 6

@If7  udostępnia prokuraturze i policji, użytkownikowi nie.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 26
  • 0

Więc spoko🙂 Prokuraturą Policją i innymi służbami to nie muszę się martwić (ja nie popełniam przestępstw)

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2735
  • 14531
  • 72

Historia przeglądania stron i wszelkie logi, nie są dostępne, jedynie dla służb specjalnych czy innych, więc luz, nie zaszkodzi korzystać z VPN 😎

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6916
  • 28368
  • 226

@If7 

Administrator LAN też może zbierać takie dane. Kiedy jeszcze moje dzieci były nieletnie to nawet czasem sobie te logi analizowałem. Ale to jednak wymaga trochę niestandardowej konfiguracji. Nic nie napisałeś o swojej konfiguracji, więc trudno powiedzieć.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 938
  • 3914
  • 19

@IreneuszCDnapisał(-a)

Historia przeglądania stron i wszelkie logi, nie są dostępne, jedynie dla służb specjalnych czy innych, więc luz, nie zaszkodzi korzystać z VPN 😎

Ja nie mam na tyle odwagi, aby puścić cały ruch przez jakiś VPN:) 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 588
  • 1130
  • 4

Nie uzywac vpna ale uzywac szyfrowanego DNS innego niż domyślny (Orange). Inaczej orange widzi domeny które odwiedzasz...

Tu masz dlaczego nie używać vpna https://gist.github.com/joepie91/5a9909939e6ce7d09e29

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1876
  • 6636
  • 75

Bardzo dawno temu przy DSLu 2Mb udostępniałem internet poprzez komputer z Puppy Linux. Wszystko można było zobaczyć i wszystko co było potrzebne do udostępniania internetu można było skonfigurować.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 938
  • 3914
  • 19

Zastanawiam się, czy i jak operator widzi w DPI, ruch szyfrowany przez VPN. Kiedy sam sobię zrobiłem taki eksperyment to w sumie logach miałem śmietnik.