W styczniu 2019 miałem podpisaną umowę na 24 miesiące na światłowód w opcji 100MB.
Przez rok moje rachunki za światłowód to była kwota 39,99zł.
Teraz przyszedł nowy rachunek za światłowód i ze wszystkimi zniżkami cena to 69,99zł.
Wchodzę na stronę https://www.orange.pl/zamawiam-swiatlowodi
Jest napisane przy światłowodzie 300MB Od 1 do 24 miesiąca - 59,99 zł/mies.
Ja mam opcję internetu trzy razy wolniejszego, i rachunki za kwotę 70zł, a tu reklamują internet 300MB na 24 miesiące za cenę 60zł ? Coś jest nie tak ? Czy to jest normalne ?
Masz umowę na 24miesiace, potem możesz rozwiązać umowę i podpiąć na tą obecną, to co masz jest zgodne z twoją umową i normalne, obecnie nie ma 100MB w ofercie Orange @KUBA1550 .
Co to za promocja jak inni płacą mniej i mają trzy razy szybszy internet.
Oferta Orange się zmieniła, cóż teraz jest lepsza promocja, ale poczekasz rok i skorzystasz, rok miałeś upust więc nie narzekaj @KUBA1550
Ciekawe czy da radę podpisać teraz nową umowę np. chce dodać telewizję do światłowodu.
Umowy na światłowód nie zmienisz, masz cyrograf na 2 lata, ale możesz dodać Orange TV, porozmawiaj telefonicznie, czy na czat Orange
To tak, jakby kupić telewizor i po roku narzekać na producenta, że ma za mało cali i nie obsługuje 4K.
Rynek jest dynamiczny, podpisując umowę powinieneś być tego świadomy.
Telewizor mogę sprzedać i kupić nowy. A tutaj jestem uwiązany na kolejny rok. Ale chyba można zrobić migrację na opcję 300MB wtedy jest cena 59,99zł.
Tak samo jest w przypadku umów - jednak tu godziłeś się na to, że przez 24 miesiące będziesz miał takie, a nie inne warunki i za ewentualną rezygnację w tym okresie będzie kara.
To, czy możesz dobrać usługi/zmigrować do wyższej opcji - zależy od promocji. Najlepiej zapytaj dzisiaj na czacie, podejrzewam, że nie będzie problemu
Zobaczymy co odpiszą. Szkoda że czat nie jest całodobowy
Ciekawe jeszcze czy po migracji cena będzie taka sama 70zł czy taka jak piszą na stronie głównej 60zł
W sumie to tylko 10zł różnicy więc nawet jak będzie cena po staremu to chociaż trzy razy szybszy internet.
Dla 100mb to jest mega szybko, a 300 nawet se nie wyobrażam jak to działa