- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. Obok mojego domu będzie przechodzić światłowód - Jak na razie ma on być przeciągnięty do pobliskiej szkoły zgodnie z jakimś tam projektem.
Będzie w ogóle możliwość podłączenia się do tego światłowodu czy będzie jedynie na użytek tej szkoły?
Jeżeli tak to do kogo zgłaszać się z chęcią podłączenia, i jaki byłby koszt?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W miejscowości Kliczków Wielki światłowody kładzie Nexera i do niej można by zadać pytanie czy coś planuje robić poza dofinansowaniem (choć uzyskanie informacji bywa trudne, bo na stronie mają info że dopiero w 2011 będą coś robić poza POPC). Z tego co można przeczytać na necie Orange nie kładzie własnych światłowodów tam, gdzie w pobliżu jest lub będzie Nexera bo Nexera to operator hurtowy (taki który jedynie odsprzedaje usługi innym operatorom). Orange i Nexera mają umowę o współpracy i niebawem będzie można zamówić światłowód w Orange (wg cennika Orange) na łączach Nexery.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Budowa światłowodu - Pytania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Unicorn szkoły mają priorytet, do takiej instalacji cię nie wepną napewno, listę chętnych na światłowód zrób i działaj 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co wiem to Orange jest odpowiedzialne za budowę światłowodów do szkół ale nie jestem pewien bo nie podano na razie żadnych informacji publicznie, oraz nie znalazłem żadnych dokumentów w internecie dotyczących tych prac.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W miejscowości Kliczków Wielki światłowody kładzie Nexera i do niej można by zadać pytanie czy coś planuje robić poza dofinansowaniem (choć uzyskanie informacji bywa trudne, bo na stronie mają info że dopiero w 2011 będą coś robić poza POPC). Z tego co można przeczytać na necie Orange nie kładzie własnych światłowodów tam, gdzie w pobliżu jest lub będzie Nexera bo Nexera to operator hurtowy (taki który jedynie odsprzedaje usługi innym operatorom). Orange i Nexera mają umowę o współpracy i niebawem będzie można zamówić światłowód w Orange (wg cennika Orange) na łączach Nexery.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgadza się. Czyli to właściwie wszystko co chciałem wiedzieć. Dziękuję za pomoc! 🙂