- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości technicznej pomimo oferty
► Temat, ze względu na charakter omawianego zagadnienia, został przeniesiony z kategorii Szukam oferty (etykiety: internet domowy, telewizja) - Moderator Wiktor ◄
Witam byłem zainteresowany ofertą tv z multi i neostrada 80 , podpisałem umowe , przy wizycie technika zapytałem jak wygląda to od strony technicznej , okazało sie że internet 20 do 40 mega i należy od liczyc po okolo 9 mega na jeden tv , dlaczego pomimo oferty tak to wygląda ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Arkady napisał(-a):Witam byłem zainteresowany ofertą tv z multi i neostrada 80 , podpisałem umowe , przy wizycie technika zapytałem jak wygląda to od strony technicznej , okazało sie że internet 20 do 40 mega i należy od liczyc po okolo 9 mega na jeden tv , dlaczego pomimo oferty tak to wygląda ?
@Arkady przede wszystkim prędkość 80Mb jest maksymalna, natomiast w praktyce rzeczywista prędkość u klienta zależy od 2 podsatwowych rzeczy:
a) odległość (po kablach) od centrali na której jest się wpięty d VDSL
b) stan kabli po drodze.
Ponadto klasyczna informacja: to jak szybko "pobierasz" dane z serwera z którym się łączysz zależy także od 2 wartości:
a) przede wszystkim z jaką prędkością udostępnia swoje dane
b) ile osób jednocześnie z niego korzysta.
U mnie technicy "zapięli" prędkość na około 50Mb - mam mniej więcej trochę ponad 500m od centrali.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wczoraj monter powiedział że około 1000 metrów , niestety zrezygnowałem