- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości podłączenia internetu
@Kostor tak jak pisałam wyżej. Zostawienie kabla w żaden sposób nie rezerwuje miejsca w porcie. Nie ma kompletnie żadnego znaczenia. Jak klient zrezygnuje z umowy port będzie wolny. Bez żadnych rezerwacji po prostu. I może być wykorzystany do wpięcia innego abonenta który złoży zlecenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał(-a)Tak jak piszesz nie prowadzi firma takich biznesów. Swoją drogą ciekawe co jest u Ciebie powodem tego BMT.
@Anonim , warto jednak popytać tu i tam. Ja spojrzałem dzisiaj na stronę Orange z ofertami i po nitce do kłębka w ciągu 30 sek. oddzwonił konsultant. Podpowiedział, kto wygrał przetarg i tam uderzyłem zasięgnąć języka. Małymi kroczkami, może i do mnie zawita światełko. Sęk w tym, jak podpowiedział mój rozmówca, na techniczne warunki musi być proceduralna zgoda zarządcy infrastruktury. Czyli diabeł tkwi w szczegółach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub zawsze warto próbować. Przy światełku nawet mi się obiło o uszy, że był taki pilot z współfinansowaniem przez klienta. Tu mu mowa o starej poczciwej neośce. W tą technologię już nie idą. Chodź jak to mówią żyjemy w świecie gdzie pewne są tylko śmierć i podatki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Dobrze ci się obiło...ja nawet się zetknąłem 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim , taką dzisiaj otrzymałem sugestię, że od słupa operatora energetycznego, na którym idą podpięte kabelki światłowodu, do słupa telefonicznego z kablem miedzianym od Orange, i dalej do przyłącza domowego, inny operator może wystąpić do Orange z własną ofertą, by podpiąć klienta, ale operator wcale nie musi wyrazić zgody temu podmiotowi. Albo jest rynek, albo jest rynek i monopolista na tym rynku😊 Pewnie jest kalkulacja, czy to się opłaca.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Wykorzystując znajomości poprosiłem podczas wykonywania inwesytycji w drugiej części mojej miejscowości (gdzie właśnie masowo realizowano POPC), aby kierownik zapytał ile mnie by kosztowało podłączenie do światłowodu jako jedynego w drugiej części miejscowości...
Padła kwota 17 tys zł współfinansowania, a ja jak już wstałem, to podziękowałem 🙂
Oczywiście nie mam bladego pojęcia z czego wynikała wycena, ale mam świadomość, że wiązało się to zarówno z przyłączem ziemnym jak i budową OPP. Stąd może wysokość wyceny.
Założyłem FTTH od lokalsa i właśnie jestem na etapie zakładania IPTV
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 no.tak ma się te znajomości.😉 Stawka konkretna ale też piszesz za jakiś większy odcinek. Chodź w sumie na pewno są ludzie którzy poszliby na hali układ jakby nie mieli żadnej alternatywy. Drogi to pojęcie względne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim jakie znajomości? Pogadałem z technikami, których znam, bo tu mieszkam..nie raz mi neo naprawiali..zadzwonili, zapytali, ustalili i ot, znajomości.. Trzeba tylko wiedzieć czego się chce i jak zapytać. Jak w każdej dziedzinie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 o tym własne piszę. Siedzisz w temacie. Znasz techników z napraw Neostrady. Tak jak piszesz jak wszędzie trzeba wiedzieć gdzie i jak zagadać.