- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć, biorę światłowód z Orange.
Mam już telefon i internet mobilny, ale chcę, żeby konto światłowodu było oddzielone całkowicie od pozostałych, z innym adresem e-mail do logowania. Da się?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może być oddzielna faktura, ale dane do logowania te same, bo one są brane po peselu.
Można podać inny mail do wysyłki tej osobnej faktury, ale do logowania w Mój Orange będzie to samo konto co komórki i ftth
Nie musisz brać umowy na inną osobę, będzie tylko separacja usług względem faktur i osobne konta do przelewu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Biorę światłowód, da się oddzielić konta abonenckie?
@k44 jeżeli weźmiesz umowę na inną osobę, innego domownika, to usługi od światłowodu będą oddzielone. Jeżeli bierzesz na siebie, to usługi się połączą, bo na wszystkie usługi będzie ten sam numer PESEL. Identyfikacja usług jest po numerze PESEL.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok, a będę logował się jednym adresem e-mail do Mój Orange, jeśli podam inny do wysyłki faktur?
Bo już teraz mam oddzielnie FV za telefon i FV za internet mobilny na 1 pesel.
Czy po prostu jedynym rozwiązaniem jest wzięcie internetu na inną osobę?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@k44 adres e-mail do logowania nie musi być ten sam co do otrzymywania faktur. Przy podpisywaniu umowy możesz zaznaczyć, na jaki adres e-mail mają być wysyłane faktury.
Jeżeli chcesz mieć niezależne konto na światłowód, to musi być umowa na inną osobę.
edit:
Nie wiem, czemu chcesz rozdzielać tak usługi. Jak masz wszystkie razem, to możesz mieć jedną fakturę na wszystkie usługi. Na fakturze są wydzielone kwoty ile za daną usługę płacisz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@k44 rozumiem, że nie łączysz tego w pakiet Love tylko bierzesz internet osobno. Wtedy ta usługa stacjonarna będzie na innym koncie. Przypisany zostanie inny rachunek do opłat, może też okres rozliczeniowy ale będziesz się logował tym samym adresem e-mail. Można też ustalić inny adres email do wysyłki rachunku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może być oddzielna faktura, ale dane do logowania te same, bo one są brane po peselu.
Można podać inny mail do wysyłki tej osobnej faktury, ale do logowania w Mój Orange będzie to samo konto co komórki i ftth
Nie musisz brać umowy na inną osobę, będzie tylko separacja usług względem faktur i osobne konta do przelewu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki wszystkim za info, o to mi chodziło:)