- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Usługa Office 365 nie jest dostępna w sieci Orange (FFTH). Problem dotyczy możliwości instalacji pakietu Office z serwerów Microsoftu. Program instalacyjny nie może nawiązać połączenia z serwerami. Instalacja kończy się informacją o braku połączenia z internetem.
Ta doagnoza została postawiona przez pomoc techniczną Microsoft.
Uprzedzę pytania o dezaktywację antywirusa i firewalla. Nie pomoga restart routera (Funbox) i ustawienie zapory sprzętowej na poziom najniższy.
O prawidłowej diagnozie świadczy fakt, że program instacyjny prawidłowo pobrał dane w innej sieci.
Usterka została zgłoszona ale pytanie jest o to czy jest to tylko przypadek odosobniony
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No i mamy udane zakończenie historii.
Sprawa dotarła do Orange, chociaż na początku panowie (partner techniczny) chcieli przyjeżdżać i wymieniać mi terminal światłowodowy. Tłumaczyłem że to nie o to chodzi a najzabawniejsze jest to że ktoś w zleceniu napisał im że "strony się nie otwierają"
W końcu dostałem telefon od pana z Orange, który powiedział, że chce przyjechać i się przyjżeć. Pan przyjechał i jak to w takich sytuacjach wszystko zaczęło hulać jak trzeba. Jako że próbowałem na komputerze na którym już udało mi się pobrać i zainstalować Office więc nie byłem pewien czy to rzeczywiście naprawili. Sprawdziłem na innym i rzeczywiście działa. i to przy włączonym ipv6.
Rzeczywiście wcześniej wyłączenie ipv6 "naprawiała" problem ale to półśrodek. Pan z Orange powiedział, że pewnie coś poprawili "na sieci".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód - niedostępne usługi
@Benek A moje pytanie jest takie czy w loginie do Neostrady ma dopisane /ipv6 ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak korzystam z ipv6. Dodam, że serwery Microsoftu z dystrybucją Offca są też w ipv4 i ipv6.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Benek napisał(-a):Tak korzystam z ipv6. Dodam, że serwery Microsoftu z dystrybucją Offca są też w ipv4 i ipv6.
@Benek Myślę, technik tego problemu nie rozwiąże. A czy usuwałeś /ipv6 ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sugerujesz że Orange sprzedaje mi usługę niezgodną z umową? Sprawa jest zgłoszona. Dzwonił już jeden pan i chciał "naprawić mi internet co się zepsuł" ale jak wyjaśniłem to stwierdził, że zgłosi to do innego działu. No więc czekam na odpowiedź że tego się nie da naprawić
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Benek Umowę jest, zgodna tylko oni mają, problemy na platformie Orange i podejrzewam, ze twoje zgłoszenie zostanie jutro zamknięte.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Choć instalacja trwała długo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciekawy problem, @Benek daj nam znać jak Twój problem zostanie rozwiązany, jestem bardzo ciekawy finału tej sprawy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Miałem ten sam problem.
Ale po ipv6 wszystko działa poprawnie.
Kilka dni temu na innym kompie tez instalowałem offica365 i nie było problemów z aktywacją.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wyjaśnię, że nie chodzi o brak dostepności usługi Office 365. Niedostępna jest platforma Content Delivery Network. Czyli serwis prowadzony przez Microsoft udostepniający np pliki instalacyjne Office 2016. Jest to obecnie praktycznie jedyna możliwość zainstalowania Offica w dystrybucji cyfrowej w ramach usługi 365. Mało tego, bo w tej samej lokalizacji są udostępnione obrazy CD/DVD z instalacjami Offica, których rzecz jasna też nie można pobrać.
Z diagnozy wynika, że program instalacyjny kontaktuje się z szeregiem serwerów i to zarówno w warstwie ipv4 jak i ipv6. Niezrozumiałe jest dlaczego cały ruch jest odcinany. Ping i tracert są zazwyczaj nieudane, chociaż pojedyncze pakiety wydaje się że czasem dochodzą.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »